Darko Šarić
epa/Andrej Čukić
Darko Šarić

epa/Andrej Čukić

Darko Šarić, Foto: EPA/Andrej Čukić

Na suđenju Darku Šariću (49), optuženom za navodno pranje 22 miliona evra, advokat je zatražio dodatno vreme za davanje završne reči, navodeći da njegov branjenik ima novi dokaz.

- Ako bi se sada zaključila ova faza postupka, to bi bilo na štetu mog branjenika, jer mi je rekao da ima jednu dopunu dokaza - rekao je advokat Oliver Dojčinović, koji Šarića brani po službenoj dužnosti. 

Nebojša Jestrović, kuma Darka Šarića

Privatna arhiva

Sposoban da prati proces, Nebojša Jestrović, kum Darka Šarića, Foto: Privatna arhiva

Sudija Siniša Petrović rekao je da je optuženi Nebojša Jestrović (49), Šarićev kum, zdrav i može da prati dalje suđenje, dok su advokati Dejan Lazarević i Marko Kljajević tražili da se lekari usmeno izjasne o tome. Veštaci će biti saslušani u ponedeljak, za kada je zakazan nastavak suđenja.Advokat Dragan Plazinić tražio je da se pozove i sasluša svedok Mile Jerković, koji se nijednom nije odazvao sudu.

Advokat Kljajević je zamerio sudiji šta se prema odbrani ponaša kao prema „pobunjenicma“ i što „kidiše na njih“.

- Čim kažete „izvol’te, ajde dalje“, to je za mene stres! Imam iskustva pred Specijalnim sudom, pobeđivao sam u mnogim sporovima, ali to još nisam doživeo. kao da smo u Bangladešu! - rekao je Kljajević, dok mu je sudija isključio mikrofon.
Šarić je ranije rekao da ima pokriće za 45 miliona, navodeći da ih je stekao legalno. 

Sav novac Darka Šarića i ostalih koji su zajedno s njim optuženi za pranje novca - čist je i potiče iz legalnih izvora, suština je nalaza veštaka koji su radili analizu poslovanja kompanija koje se dovode u vezu sa Šarićem i njegovim prijateljima!

Odgovarajući na pitanja odbrane, veštaci ekonomsko-finansijske struke su izjavili na ranijem suđenju da tokom analiziranja dobijene dokumentacije nisu naišli na bilo šta što bi ukazivalo da je neka banka osporila bilo kakvu finansijsku transakciju.

Suđenje Šariću i ostalim nastavlja se 27. januara.