Darko Elez negirao jeziva dela za koja se sumnjiči, advokat više ne želi da ga brani!
alo.rs
Darko Elez
Darko Elez, Foto: Prinskrin

Elez koji je označen kao jedan od najopasnijih kriminalaca iz BiH u sredu u večernjim časovima je izručen u BiH uz velike mere obezbeđenja, a na osnovu dva predmeta koji se vodi protiv njega.

Reč je o predmetu „Lukta“ u kojem su već njegovi saradnici osuđeni na više od 130 godina, a drugi slučaj se odnosi na dva pomenuta ubistva. 

Pročitajte još:

Juče je bilo prvo planirano da se u devet časova održi ročište na kojem će biti odlučeno da li će mu biti određen pritvor, međutim to je odgođeno.

Ročište nije bilo održano, ali prema svim informacija, njemu će odmah biti određen pritvor jer se istraga protiv njega vodi za najteža moguća krivična dela.

Advokat Duško Tomić je rekao juče da više ne brani Eleza, zbog sve lakrdije koja prati ovaj slučaj.

On je između ostalog rekao da je glavni tužilac Tužilaštva BiH Gordana Tadić u sredu izazvala skandal kada je na sednici VSTS rekla da će Elez biti izručen u BiH avionom.

- To se nikako nije smelo reći. Niko nije smeo znati ni kada će biti izručen, ni na koji način. Pa šta da je neko srušio taj avion - ističe Tomić.

Darko Elez
Darko Elez, Foto: printscreen/youtube

On je dodao da mu je Elez rekao da je ljut na njega, jer mu je ranije obećao da mu ne može biti suđenje u predmetu „Lutka“.

- Nisam uspeo održati obećanje koje sam mu dao, a to je da mu neće biti suđeno za predmet "Lutka", jer to nije moguće po osnovu bilateralnog sporazuma BiH i Srbije od 2015. godine - pojašnjava Tomić.

Prema njegovim rečima, nema optužnice protiv Eleza ni za ubistva Miličevića i Ostojića i zato ga nisu trebali ni izručiti u BiH.

- Trebali su inspektori otići u Beograd i tamo ga ispitati, pa kada podignu optužnicu onda tražiti njegovo izručenje. Nejasno mi je i to što tužilac nije napisao predlog za pritvor, a ima više od mesec dana kako je Elez uhapšen - istakao je Tomić.

Tigra likvidirali ispred zgrade, pa ga "overili" magnunom

Podsetimo, Siniša Miličević zvani Tigar je likvidiran u sačekuši 1. juna 2018. godine u Istočnom Sarajevu. Njega su ubice sačekale u naselju Dobrinja ispred haustora zgrade u kojoj je živeo, tom prilikom pogođen je sa pet hitaca, dok je šestim „overen“ magnumom.

Pročitajte još:

Komšije su videle samo muškarca koji je pobegao posle ubistva.

Miličević je bio vlasnik svadbenog salona “Rodeo”.

Tri hica u Ostojića

Drugi slučaj s kojim povezuju Eleza je ubistvo Miloša Ostojića, koje se desilo 1. januara 2019. godine ispred diskoteke „Sparta“ u Lukavici.

Ubica je u njega ispalio tri hica, a on je ubrzo posle ranjavanja preminuo od zadobijih povreda.

Ostojićeva porodica ima u vlasništvu više firmi, kao i poznate pekare „Zlatno zrno“.

Obojica ubijenih važila su za bogate stanovnike Istočnog Sarajeva, a sumnja se da se u tome upravo i krije motiv za njihove likvidacije. Prema nezvaničnim informacijama, Elez je navodno pokušavao i njih i njihove porodice da reketira.

Pljačke, razbojništva, izunda, droga...

Osim ovih ubistava, Elez je u predmetu „Lutka“ povezivan sa brojnim teškim krivičnim delima i sa velikim brojem pljački i razbojništava, a njegovi saučesnici su svi osuđeni.

U zatvoru u Sremskoj Mitrovici odležao je kaznu zbog iznuda i droge, a na slobodu je pušten u novembru 2017. godine.

Dugo godina je trajao veliki rat između Eleza i njegovog bivšeg kuma Đorđa Ždrale, koji u KPZ Foča robija 20 godina zbog ubistva Ljubiše Savića Mauzera, bivčeg načelnika Uprave policije Srpske.

Pucanju kumstva između Ždrale i Eleza doprinijela je i borba za naklonost Slobodanke Tošić, bivše misice i plejboj zečice.

Veza sa Veljom Nevoljom


Kriminalni plan Veljka Belivuka (36) zvanog Velja Nevolja i Darka Eleza (40) da spoje ekipe i tako formiraju najopasniji klan u Srbiji propao je njihovim hapšenjem.

Velja Nevolja

Alo!/Marko Metlaš

Velja Nevolja, Foto: Alo!/Marko Metlaš

I Belivuk i Elez poslednjih meseci pre hapšenja intenzivno su sarađivali jer su imali sličan način rada i istog šefa.

Velja Nevolja, pored svih ostalih kriminalnih aktivnosti, bio je i glavni čovek u Beogradu za kavački klan koji je u ovom trenutku jedan od glavnih snadbjevača kokainom za zemalje Zapadne Evrope. Belivuk i njegov najbliži saradnik Marko Miljković Mare bili su zaduženi da upravljaju beogradskim ogrankom ovog klana, organizuju i obavljaju sve što je potrebno.

Upravo sa istim crnogorskim klanom sarađivao je i Darko Elez koji se, prema operativnim policijskim podacima, takođe nalazi na čelu njegove kriminalne grupe. Saradnja sa kavačima bila je glavna veza ova dva opasna kriminalca koja se sada nalaze iza rešetaka – Nevolja u Srbiji, dok Elez čeka izručenje Bosni i Hercegovini.

Pročitajte još: