požar
Facebook printscreen
požar

Facebook printscreen

požar, Foto: Facebook printscreen

Vrata protivpožarnog prolaza su širom otvorena na skoro svakom spratu, počevši od prvog pa do poslednjeg. Stan u kome je izbio požar i u kome je nastradala baka Milica R. (81) je potpuno uništen, zidovi su crni, a vrata koja su inače bila blindirana zapečaćena su od strane MUP-a.

Kako kaže, stanovi u vertikali sa onim koji je goreo danas nemaju vodu jer se glavni ventil nalazi u stanu koji je izgoreo, a budući da je on sada uništen i zapečaćen ne zna se kada će nadležni moći da uđu kako bi sanirali i otklonili kvar.

U hodniku 17. sprata dva prozora su razbijena od strane vatrogasaca koji su gašenje požara sprovodili odatle pa preko terase, jer u stan nisu mogli odmah da uđu.

Požar, Vojvode Stepe

Printscreen

Požar, Vojvode Stepe, Foto: Printscreen

Protivpožarne stepenice su bile u funkciji, ali niko od stanara se nije usudio da se njima spusti kako bi napustio zgradu.

- Ove stepenice su u unutrašnjosti zgrade, a trebalo bi da sa tri strane budu otvorene, kako bi ukoliko izbije požar kao što se desilo, ljudi mogli nesmetano da siđu dole, a da se ne uguše od dima - tvrdi izvor.

Stepenice se nalaze tik uz stan u kom je izbio požar, te stanari iz bezbednostih razloga nisu hteli da se spuštaju niz njih. Zidovi unutar protivpožarnih stepenica su takođe ugljenisani posle požara.

Deo stana pored onog u kojem je izbio požar je uništen, budući da se vatra proširila kroz zajedničku terasu. Porodici koja tu živi su uništeni delovi nameštaja, zidovi su ugljenisani, a oni polako pripremaju privremeno iseljenje jer je trenutno nemoguće tu živeti.

požar

Facebook printscreen

požar, Foto: Facebook printscreen

NIJE PRVI POŽAR U ZGRADI

Stanari zgrade u Vojvode Stepe navode da ovo nije prvi put da kod njih izbije požar, te kažu da se to dešavalo i ranijih godina. Po njihovom mišljenju, uzrok su loše instalacije.