Sremčica, manijak, hronika, policija
Shutterstock/privatna arhiva
Dalibor sa majkom

Privatna arhiva

Dalibor sa majkom, Foto: Privatna arhiva

Namamio majku u krvavu zamku! Dalibor Petrović (36) iz sela Veliki Izvor kod Zaječara slagao je majku Goricu (57) da mu otac umire, rekao joj da mora hitno da se vrati iz Nemačke, a onda ju je, kada je došla u Srbiju, hladnokrvno iskasapio nožem, kojim je i sebi presudio! 

Pročitajte još:

 

Tragedija se dogodila juče oko 7.30 u porodičnoj kući Petrovića u selu Veliki Izvor nadomak Zaječara. Kako smo saznali na licu mesta, Dalibor je majku 10 puta ubo nožem, u grudi, stomak i vrat, a onda zaključao vrata sobe i sebe isekao po vratu. Kada je otac Jovan (65) provalio u sobu, Gorica je već bila mrtva. Dalibor je u teškom stanju prevezen u zaječarsku bolnicu, gde je preminuo. Dalibor je bio psihijatrijski bolesnik i lečio se, imao je kriminalni dosije zbog silovanja, nanošenja povreda i krađa.

Rođaci tvrde da je godinama planirao da ubije majku i da je svoj mračni cilj na kraju i ostvario. On je pre nekoliko dana pozvao majku Goricu, koja je u Nemačkoj čuvala stare ljude, da se hitno vrati u selo, govoreći joj da je njegov otac Jovan na samrti.

- Majko, dođi kući, tata će da umre! - poručio je Dalibor majci preko telefona.

Gorica je znala da joj je suprug teško bolestan i nije sumnjala da je sin laže. Čim je doputovala, uverila se da je Jovan dobrog zdravlja, a Dalibor joj je dva dana kasnije priredio dobrodošlicu kuhinjskim nožem. Prema rečima komšija koje smo zatekli ispred kuće Petrovića, u Karađorđevoj ulici u selu Veliki Izvor, Dalibor je majku ubo desetak puta, u grudi, stomak i vrat.

 

- Gorica je jaukala dok joj je sin zadavao udarce nožem, a Jovan je to čuo i odmah potrčao u sobu na spratu. Vrata su bila zaključana, a kada je provalio, zatekao je prizor kao iz horor filmova. Gorica je već bila mrtva, a Dalibor je kasapio sebe po vratu i telu, dok je krv šikljala na sve strane - pričaju meštani.
U kući smo zatekli oca Jovana kako sedi na stolici, klati se i šapatom nariče: „Ja sam mrtav čovek!”

- Naš sin je bio bolestan od šizofrenije i godinama je bio na lekovima. Moja žena je radila u Nemačkoj, tamo je čuvala stare ljude, a vratila se posle njegovog poziva. Meni je govorio da ne može bez nje, a povremeno je pretio da će se ubiti ako se ona ne vrati. Ne znam šta joj je sve rekao u telefonskom razgovoru, ko zna šta je bio u njegovoj glavi. Gorica je došla pre dva dana i evo kako je završila - jecajući priča Jovan i dodaje da je uoči tragedije, naizgled, sve bilo normalno.

- Namirili smo stoku, a Gorica je krenula na sprat da probudi Dalibora i da mu da lekove. Ubrzo sam začuo povike: „Upomoć, ubi me sin!” Kada sam ušao, Gorica je bila mrtva, dok je Dalibor izašao na nogama, sav obliven krvlju. Hitna pomoć ga je odvezla u bolnicu, ali je tamo preminuo - kaže otac.

 

Radomir Čarević, otac ubijene Gorice, koji je došao iz sela Šipikovo, kaže da je Dalibor morao da bude smešten na lečenje.

- Nije kriv moj unuk, kriva je vlast! Takvi treba da idu iza rešetaka. Meni nema života posle smrti ćerke! - kroz plač nam je rekao Radomir.

Kako saznajemo, Dalibor je i ranije pokušao da ubije majku iz lovačke puške, kao i meštane sela, zbog čega su svi bežali od njega kada bi ga videli.

- Pre 10 godina je otišao u lov na zečeve i slučajno je ranio jednog meštanina. Zbog toga je dobio robiju, a na suđenju se ispostavilo da je lovačka puška bila ukradena - prepričavaju meštani.