Rukovodio vojnim akcijama protiv Asadovog režima
privatna arhiva
Rukovodio vojnim akcijama protiv Asadovog režima

privatna arhiva

Rukovodio vojnim akcijama protiv Asadovog režima, Foto: privatna arhiva

Sarout se smatra liderom sirijskih pobunjenika u svom rodnom gradu Homs, a mnogi ga opisuju i kao „ikonu sirijskog proleća”, pošto se radi o veoma popularnom Sirijcu koji je bio golman u nekadašnjoj fudbalskoj reprezentaciji ove zemlje! Upravo zbog toga su mu dali nadimak Čuvar Revolucije!

Zbog popularnosti Abdul je ikona terorista

privatna arhiva

Zbog popularnosti Abdul je ikona terorista, Foto: privatna arhiva

- Niko još ne zna kako je ušao u našu zemlju i došao do Beograda. Prema podacima kojima raspolažemo, radi se o važnom članu terorističke organizacije ISIS. Ne zna se ni da li je naoružan, niti da li je u našoj zemlji po nekom specijalnom zadatku, ni da li mu je namera da nastavi dalje - objašnjava dobro obavešteni izvor „Alo!”.

Abdul je bio golman u reprezentaciji Sirije!

promo

Abdul je bio golman u reprezentaciji Sirije! , Foto: promo

Abdul je inače bivši golman sirijske reprezentacije i kluba Karama, a na samom početku pobune u Siriji priključio se snagama opozicije. Bio je njihov istaknuti aktivista i upravljao je vojnim akcijama naoružanih snaga opozicije.

 

Međutim, priključio se ISIS-u nakon što je optužio opoziciju da je izdala sirijsku revoluciju. Zbog svoje popularnosti i borbe protiv režima u Siriji, o njemu su snimani i brojni filmovi. Jedan od njih je „Povratak u Homs”, dokumentarac iz 2013.

Niko od njegovih prijatelja ne zna gde se on nalazi jer, kako prenose arapski, ali i svetski mediji, s vremena na vreme se javi telefonom. Često se spekulisalo i da je mrtav, ali je to uvek demantovano nekom njegovom fotografijom ili video-porukom na internet kanalima. Poslednje informacije govore da je u Srbiji!

Abdul sa zastavom ISIS

promo

Abdul sa zastavom ISIS, Foto: promo

 

Ubili mu četiri brata!

Sva četiri njegova brata su ubile sirijske snage bezbednosti. Njegov stric Mohe Eden el Sarout ubijen je u novembru 2011. godine u Homsu.

 

Preživeo tri atentata!

Prema pisanju svetskih medija, šerijatski sud tražio je u martu ove godine od Abdula Sarouta da se preda kako mu ne bi sudili u odsustvu, što je on odbio da uradi. Dosad je preživeo najmanje tri atentata.

Save

Komentari (6)

Ko u svoju kucu!

16.09.2016 05:52

Tajnim kanalima usao u Srbiju?Nije ni morao da se taji!Pa bar braca Arapi su dobro dosli ovde!Vucic im je od srca otvorio vrata,zbrinuli smo ih lepo,pa sada ljudi neka pocnu malo i da se bave svojim poslovima!Ovde su im porodice,zatvorenici,drzava im je obezbedila lecenje,krov nad glavom i hranu,pa sto da ne?A ti Srbijo kopaj po kontejnerima i dobro pazi da ne naljutis nekog brata iz drage nam Sirije,Avganistana,Libije...

Pajo

16.09.2016 08:42

Ugostite coveka,sta ga jurite kad znate gde je ustekan.Platite mu kartu i posaljite kod gospodje Merker.

ДУШАН

16.09.2016 09:05

За све грешке које су се правиле у нашој земљи ,а првенствено издајом , насилним хапшењем и депортацијом ,као и прихват овако великог броја миграната и асимилациом истих ,y јако економски нестабилној држави и све то због наводног прикључивања европској унији ,које НИКАД неће бити првенствено је КРИВ НАШ НАРОД а не ВУЧИЋ ,јер СРБИЈА није Вучић већ је СРБИЈА НАША и ми уређујемо нашу земљу како ЕКОНОМСКИ тако и ПОЛИТИЧКИ !

uki

16.09.2016 09:37

Mozda je dosao kao pojacanje Zvezdi, vodjinog omiljenog kluba, ali ga kriju dok ne potpise ugovor da gane vrbuje Partizan?

NOLAN SMIT

16.09.2016 16:10

@uki - KOD FADILJA SE KRIJE.

Saki

16.09.2016 11:53

Sada će dr slina da ga hapsi. On ako ga ne uhvati, neće niko.