Daniel Vojnović
Policija Bielefeld
Daniel Vojnović

Policija Bielefeld

Daniel Vojnović, Foto: Policija Bielefeld

Pročitajte još:

 

Kako prenose nemački mediji, situacija je vrlo ozbiljna jer je Vojnović u zatvoru najavio pokolj i napravio spisak za odstrel, na kom se našlo desetak osoba, među kojima su i sudija i porotnici, koji su ga osudili na zatvorsku kaznu od tri godine i osam meseci zbog ranjavanja pripadnika obezbeđenja jednog bordela.

Mere opreza

- Bekstvo Srbina predstavlja veliku opasnost po građane. Policija je na oprezu i danonoćno čuva sudiju i porotnike, koji bi mogli da budu na meti pomahnitalog Vojnovića. Osim njih, policija obezbeđuje i druge osobe, koje bi mogle da se nađu na njegovom nišanu - pišu nemački mediji i dodaju da su mere bezbednosti pojačane i na više lokacija.

- Povećano je prisustvo policije na železničkim i autobuskim stanicama i u tržnim centrima - prenose mediji.

Preporučujemo i ovo:

 

Podsetimo, Daniel Vojnović je u trenutku bekstva odslužio veći deo svoje kazne, zbog čega je imao pravo na posete roditeljima.

- U pratnji dvojice stražara u nedelju je odveden u okolinu grada Bilefelda, gde mu žive roditelji. Iskoristio je njihovu nepažnju i iskočio kroz prozor, zatim seo u automobil i nestao - objasnio je izvor tamošnjih medija i dodao da je dosadašnja istraga pokazala da Vojnović prilikom bega nije imao pomagače, već da je sve sam smislio i sproveo u delo.

Ne trpi žene

Policiju je naročito zabrinula činjenica da je Vojnović psihički nestabilna osoba i da je u zatvoru svom psihoterapeutu rekao da planira da ubije nekoliko ljudi i da se posle zločina ponovo vrati u zatvor.

 

- Srbin ima poremećaj ličnosti. Vrlo je opasan, nepredvidiv i agresivan. Takođe je ustanovljeno da gaji veliku netrpeljivost prema ženama, zbog čega mu je tokom boravka u zatvoru bio zabranjen kontakt sa ženskim osobljem - podsetio je izvor i dodao da je on označen kao visokorizična osoba.