pljačka, Subotica
Printskrin
pljačka, Subotica

Printskrin

pljačka, Subotica, Foto: Printskrin

* Maskirani razbojnici usred dana opljačkali banku u Subotici

* Sumnja se da su bili u automobili italijanskih registarskih oznaka, odakle su munjevitom brzinom uleteli u banku i odneli skoro milion evra

* Niko nije na sreću povređen, iako su hici ispaljeni iz oružja, a prema nezvaničnim saznanjima obojica razbojnika bili naoružani i pucali su prilikom bekstva

Čuo se i pucanj, kao da je bilo iz pištolja... Bilo je munjevito kao na filmu, opisao je u sredu jedan od prolaznika koji se u čudu i neverici obreo nedaleko od mesta filmske pljačke koja se dogodila u sredu ujutru u Banci Poštanskoj štedionici u Subotici.

Nije poznato da li su i pljačkaši bili upoznati, da je inače ta ulica pod kamerama, jer je tu lociran veći broj zlatara, a nedaleko od Poštanske štedionice je i kladionica.

Očevici kažu da je na licu mesta viđen automobil sa italijanskim registarskim tablicama.

Od stresa je pozlilo ženi u Štedionici, a kasnije je od stresa loše bilo i radniku obezbeđenja kojem je otet džak sa novcem. Niko nije na sreću povređen, iako su hici ispaljeni iz oružja, a nezvanično se tvrdi, da su obojica razbojnika bili naoružani i pucali su prilikom bekstva.

Upucani mladić je sin poznatog novopazarskog biznismena?!

AUTOR: Alo/Blic/V.M. DATUM I VREME: 17.10.2019. 15:59 - 17.10.2019. 17:40 Užas u centru grada. Policijski uviđaj, Foto: Masanori Josida * Pucnjava se dogodila oko 14.30 časova u centru Novog Pazara * Ranjen je nepoznati mladić, koji je potom prebačen u bolnicu * Prema nezvaničnim informacijama, on je sin poznatog biznismena U pucnjavi koja se dogodila oko 14.30 sati u centru Novog Pazara povređen je, za sada, nepoznati mladić.

Očevici takođe navode da je jedan od pljačkaša čuvao stražu na vratima, nije ulazio u štedionicu, ali je na vratima zapucao u vazduh, pre nego što je od radnika štedionice oteo džak u kome se nalazi novac.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Snimak sa nadzorne kamere oružane pljačke Poštanke štedionice u sredu, 16. oktobra.

A post shared by Subotica.com (@wwwsuboticacom) on Oct 18, 2019 at 12:09am PDT

Pretpostavlja se da je ukradeno oko milion evra, a oba pljačkaša su pobegla u nepoznatom pravcu i policija intenzivno za njima traga. Jedan od pljačkaša imao je na sebi kožnu jaknu sa natpisom obezbeđenje, a na glavi je nosio masku.

Sticajem okolnosti, kako se saznaje radnik JKP „Parking“, inkasant koji naplaćuje parking u ulici Dimitrija Tucovića, neposredno pre pljačke je fotografisao automobil italijanskih registarskih oznaka, pa građani veruju da će se pljačkaši po tom detalju ipak pronaći. Taj radnik je policiji i predao fotografiju automobila koji je slikao.

Pročitajte još:

"Automobil je bio prazan kada je slikan”, ali su očevici kažu videli da vozač i i još jedna maskirana muška osoba munjevitom brzinom uleteli u taj slikani automobil. 

Iako je novac u Poštanskoj štedionici osiguran, i štediše neće pretrpeti štetu, građani i ovaj slučaj pljačke povezuju sa bezbednošću u Subotici, posebno što se još jedna pljačka dogodila usred bela dana.

Bonus video: Krvavi pir na Zvezdari!