Jugoslav  Cvetanovi'
Vranjske novine
Jugoslav  Cvetanovi'

Vranjske novine

Jugoslav Cvetanović, Foto: Vranjske novine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa višim javnim tužilaštvima u Novom Sadu i Vranju, uhapsili su popodne u Novom Sadu Crnogorca M. V. (34) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo, saopštio je MUP.

Hapšenje Dalibora Anđelkovića

MUP

 

Saša Cvetanović zvani Pitbul (34) tereti se za ubistvo Nikole Bojovića (39), brata Luke Bojovića (39), vođe zemunskog klana. Njegov rođeni brat Jugoslav ubijen je iz osvete. Crnogorca M.V. je kako se pretpostavlja poslao neko iz klana Luke Bojovića. 

Saša Cvetanović

Tanjug

Saša Cvetanović, Foto: Tanjug

Jugoslav Juge Cvetanović (31), mlađi brat Saše Cvetanovića zvanog Pitbul i Gladijator, osumnjičenog za ubistvo Nikole Bojovića, likvidiran je u strogom centru Vranja. U Cvetanovića je u Ulici Stefana Prvovenčanog, u haustoru zgrade "Lepa Brena", između pošte i drogerije "Lili", ispaljeno tridesetak metaka.

Ronioci, potraga

Alo!/ Rajko Ristić

 

Cvetanovićev stariji brat Saša osumnjičen je kao neposredni izvršilac ubistva Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, navodnog vođe "zemunskog klana", koji trenutno izdržava kaznu zatvora u Španiji. Upućeni izvori kažu da je Saša Cvetanović i pre tog događaja bio dobro poznat policiji. Bio je više puta privođen zbog krađe, obijanja i nasilničkog ponašanja. Prema pisanju medija, stariji Cvetanović je strahovao za bratovu bezbednost, pa je u martu 2017. godine zahtevao od suda da sasluša Jugoslava "dok je još živ". I sam Jugoslav je u izjavama lokalnim medijima govorio da se plaši osvete. Tvrdio je da je njegov brat nevin, a da je zbog toga što je osumnjičen kao ubica Bojovića, ugrožena cela porodica.

Jugoslav Cvetanović je u vreme ubistva bio pod policijskom zaštitom u mestu stanovanja, koja mu je jedno vreme bila uskraćena jer nije poštovao pravila o obezbeđenju. Pravila, naime, nalažu da prilikom izlaska iz mesta stanovanja štićenik mora da to prethodno prijavi policiji, kako bi dobio pratnju, što je on često izbegavao.

Saobraćajna nesreća

screenshoot/Facebook

 

Odmah nakon što je u utorak, četrdesetak minuta posle ponoći prijavljena pucnjava u kojoj je nastradao Jugoslav, policija je blokirala i kontrolisala sve izlaze iz Vranja. Uviđaj je izvršio dežurni tužilac Višeg suda u Vranju u saradnji sa stručnjacima Nacionalnog kriminalističko-tehničkog centra u Nišu. Kako je saopštilo Više tužilaštvo u Vranju, Jugoslav Cvetanović je ubijen sa više hitaca u leđa. 

PROČITAJTE JOŠ: