Strahinja Stojanović
Ilustracija
Strahinja Stojanović, Sonja Suarez Gomez

Printscreen

Strahinja Stojanović, Sonja Suarez Gomez, Foto: Printscreen

Mnoge od tih čitulja obuhvataju čitavu stranicu. Jedna od najdirljivijih je čitulja njegove majke. Ona je napisala da sa sinom ni ne želi da se pozdravlja, jer joj je to isuviše bolno.

- Srećo moja, radosti moja, ljubavi moja, živote moj, dečače moj sa najdivnijom dušom koja je ikada postojala, najlepši moj sine, neće ti majka reći poslednji pozdrav, jer se s tobom oprostiti ne mogu. Do skorog viđenja. Volim te najviše, uvek i zauvek.

Osim majke, čitulju je ostavio i Strahinjin brat Petar.

- Zar ovakvu ljudsku veličinu miševi da ubiju, ne ide. Miševi nikad nisu bili lavovi. Ne znaju oni kolika si ti sila. S tobom uvek i zauvek.

Čitulju je ostavila i partnerka Sonja.

- Ti si izabrao mir, a ne rat. Tvoja duša se prosvetlila, i sazrela, i obavila sve što je trebalo na ovom svetu. Univerzum ti je dao novi život pun svetlosti i bezuslovne ljubavi.

Mnogi prijatelji i rođaci objavili su čitulje koje su zauzele čak osam strana u dnevnim novinama...

Pročitajte još:

Komentari (3)

Kalesu

16.09.2020 12:55

Mnogo celih strana u čituljama, a mnoge liče jedna drugoj: poslednji pozdrav bratu ... pa serija raznih nadimaka (neki se nađu i u više njih). Tipično za one s ivice zakona, koje su poznavali mnogi iz istog miljea.

jelena

16.09.2020 13:54

Što ga mama ne vaspita na vreme, ne bi ga sada oplakivala!

Dragana N

16.09.2020 20:50

Fascinantno je da sve majke mafijasa i kriminalaca, i zivih i mrtvih, misle o svojim sinovima kao o najplemenitijim bicima. Ne cudi me to, jer su oni zaista prema svojim majkama divni i nezni sinovi, cak mnogo nezniji i privrzeniji. Poseban je njihov odnos sa majkama. Definitivno, definicija slucaja za psihijatriju.