Šumski put
T. S.
Šumski put

T. S.

Šumski put, Foto: T. S.

Trogodišnji dečak I. M. iz sela Gornja Slatina, desetak kilometara udaljenog od Leskovca,lutao je najverovatnije celu noć između četvrtka i petka 23. i 24. maja, u šumi udaljenoj oko kilometar i po od rodne kuće.

Goran Janković

facebook.com

Kada su primetili da mališana nema u kući, kako nezvanično saznajemo, roditelji su odmah alarmirali celo selo, koje se dalo u potragu za njim, a u traganje je nezvanično bila uključena leskovačka policija.

Kako se mališan neprimetno iskrao iz kuće i zašto je krenuo planinskim puteljkom ka šumi nikome za sada nije poznato, tek pronašao ga je čovek koji je sutradan sekao kočiće u svojoj šumi, u ranim jutarnjim satima.

Drama na mostu

Youtube printscreen

- Prvo sam pomislio da je upitanju neka ranjena ptica ili psetance, čulo se kraće pištanje. Onda sam nekako zatim razanao kraći dečji plač, i krenuo sam u tom pravcu. Našao sam ga promrzlog i pokislog ispod stare bukve - pričao je docnije komšijama nenadani „pronalazač“.

Majka zalutalog mališana V. M, sva presrećna ishodom velike potrage, rekla je da dete nema većih povreda osim manjih ogrebotina i da se oseća dobro...