Policija, zatvor
Alo!/ Masanori Jošida
Policija

Alo!/Marko Metlaš

Policija, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Crna Gora se digla na noge zbog srpskog državljanina! U Budvi je nasred ulice pronađeno telo Kristijana Ćorića (38), koji je brutalno do smrti pretučen stolicom. Za ubistvo se tereti srpski državljanin Jasmin Nišić (30) iz Prijepolja, koji je misteriozno nestao.

Pročitajte još:

Kako saznajemo, Kristijan Ćorić pronađen je oko pet časova ujutro u Petoj ulici, u naselju Velji vinogradi u Budvi. Ležao je na betonu u lokvi krvi, nasmrt pretučen, a lekari su mogli samo da konstatuju smrt. 

- Telo je zatečeno sa vidnim povredama po glavi i telu, koje su najverovatnije nanete tupim predmetom - saopšteno je iz crnogorske policije.
Ubrzo pošto je telo pronađeno, crnogorska policija utvrdila je da je zločin počinio srpski državljanin iz Prijepolja Jasmin Nišić, koji je pobegao u nepoznatom pravcu.

Narkoman nogarom presudio majci

- mart 2014 - Dugogodišnji narkoman Nikola Milivojević (50) nasmrt je stolicom pretukao majku Mariju (80) u porodičnoj kući u beogradskom naselju Mirijevo

- oktobar 2018 - Radovan Đujić (73) iz Brezičana u Republici Srpskoj osuđen je na pet godina zatvora zbog ubistva sina Duška (44). Najpre ga je udario stolicom, a zatim i sekirom

- april 2019 - Na Odeljenju psihijatrije u Opštoj bolnici u Subotici pacijent Dario D. (23) stolicom je teško povredio drugog pacijenta Danijela B. (26), koji je hitno operisan

- Osumnjičeni je izudarao Budvanina najverovatnije stolicom po glavi i drugim delovima tela. Udarao ga je dok ovaj nije izdahnuo, a onda je bacio stolicu i pobegao. Momak je zbog povreda najverovatnije imao unutrašnje krvarenje usled čega je preminuo. Pronađen je nasred ulice sa izlomljenom lobanjom. Nije reč ni o kakvom sukobu pripadnika kriminalnih grupa, već je posredi lični obračun. Između njih dvojice je najverovatnije izbila svađa, ali nije poznato da li se znaju odranije ili je reč o usputnom sukobu - navodi izvor blizak istrazi. 

Kako navode crnogorski mediji, tužilac je obavio uviđaj, a telo je poslato na obdukciju.

- Srpski državljanin je brzo identifikovan, ali iščezao je i cela crnogorska policija je zbog njega na nogama. Utvrđuje se da li se još krije u Crnoj Gori ili je uspeo da pobegne u Srbiju ili neku treću državu - navodi izvor blizak istrazi.

Utvrđuje se potencijalni motiv napada na Budvanina. Nije poznato da li su napadač i žrtva odranije poznati policiji.