Divčibare
Printscreen
Divčibare

Printscreen

Divčibare, mesto nesreće, Foto: Printscreen

"Svakog dana nam je slao slike sa rekreativne nastave, bio je pun utisaka i jedva smo čekali da dođe da nam ih ispriča. Nikada ih nećemo čuti...", jecajući kaže Zlatinka Dimitrov, baka desetogodišnjeg Alekse, učenika trećeg razreda OŠ "Miloš Crnjanski" iz Subotice, koji je nastradao u utorak pre podne na Divčibarama, kada je na kolonu dece naletela "tojota" kojom je upravljao V. V. (43) iz Beograda.

- Toliko je bio dobro i pametno dete, toliko se radovao odlasku i druženju. Ovo je kao najgori košmar. Sin Vladimir i snaja Marina su odmah otišli u Valjevo i čekam da se jave...

- Ni sad ne mogu da verujem da ga više nema. Ne znam kako ćemo preživeti svu ovu bol. Moj unuk je igrao za Spartak i danas je trebalo da nam stigne medalja za njegove uspehe, a poslali su nam telegram. I oni su ljudi bili zatečeni tragedijom - kaže baka, i dodaje da će dečak biti sahranjen sutra na pravoslavnom groblju.

Zbog tragedije na Divčibarama u utorak je zanemela cela Subotica. U stravičnoj nesreći, koja se dogodila oko deset časova, samo nekoliko sati pre povratka sa rekreativne nastave, poginuo je Aleksa Dimitrov, a lakše su povređene T. S. i V. T., učenice trećeg razreda OŠ "Miloš Crnjanski". 

Subotički osnovci stigli su kućama večeras oko pola devet. Deca su preživela strašnu traumu, a tokom dana nije im saopšteno da im je školski drug preminuo. Umesto kod škole, na parkingu Marketa 024 dočekali su ih roditelji, koji, gnevni na predstavnike nacionalnih medija koji su se tu nalazili, nisu dozvolili da učiteljice, koje su bile očevici, ili uprava škole da zvaničnu izjavu o tragediji koja se dogodila. Umesto toga vređali su i pretili novinarima koji su u tišini i sa razumne udaljenosti radili svoj posao.

Pročitajte još:

Komentari (4)

srb

13.06.2018 00:59

u petak,DAN ZALOSTI !?

Natasa

13.06.2018 06:58

SMRTNA KAZNA ZA VOZACA.

Maya

13.06.2018 16:23

@Natasa - A ti znas sta se desilo pa odmah sudis? Ako si vozac , sutra ti nekog slucajno da zgazis, hoce li i sebi smrtny kazny prepisati?

baka

13.06.2018 19:08

Nije potresena samo Subotica, cela Srbija tuguje za ovim detetom i saucestvuje sa porodicom.ne izlazi mi iz glave ovako nesrecan slucaj. Vozaci ipak nisu dovoljno pazljivi, a najgore je kad drugome nanesu zlo. kako li je tesko i uciteljicama. Tuga do neba!