"Čekali samo da nam Aleksa ispriča utiske sa rekreativne, nikada ih nećemo čuti..."

Novosti/Kurir | vesti 2018-06-12 22:55:06 2018-06-12 22:55:06

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći na Divčibarama poginuo desetogodišnji Aleksa Dimitrov iz Subotice. Uhapšeni V. V. (43), vozač kola koja su naletela na kolonu osnovaca, nije bio pod dejstvom alkohola

Printscreen

"Svakog dana nam je slao slike sa rekreativne nastave, bio je pun utisaka i jedva smo čekali da dođe da nam ih ispriča. Nikada ih nećemo čuti...", jecajući kaže Zlatinka Dimitrov, baka desetogodišnjeg Alekse, učenika trećeg razreda OŠ "Miloš Crnjanski" iz Subotice, koji je nastradao u utorak pre podne na Divčibarama, kada je na kolonu dece naletela "tojota" kojom je upravljao V. V. (43) iz Beograda.

- Toliko je bio dobro i pametno dete, toliko se radovao odlasku i druženju. Ovo je kao najgori košmar. Sin Vladimir i snaja Marina su odmah otišli u Valjevo i čekam da se jave...

- Ni sad ne mogu da verujem da ga više nema. Ne znam kako ćemo preživeti svu ovu bol. Moj unuk je igrao za Spartak i danas je trebalo da nam stigne medalja za njegove uspehe, a poslali su nam telegram. I oni su ljudi bili zatečeni tragedijom - kaže baka, i dodaje da će dečak biti sahranjen sutra na pravoslavnom groblju.

Zbog tragedije na Divčibarama u utorak je zanemela cela Subotica. U stravičnoj nesreći, koja se dogodila oko deset časova, samo nekoliko sati pre povratka sa rekreativne nastave, poginuo je Aleksa Dimitrov, a lakše su povređene T. S. i V. T., učenice trećeg razreda OŠ "Miloš Crnjanski". 

Subotički osnovci stigli su kućama večeras oko pola devet. Deca su preživela strašnu traumu, a tokom dana nije im saopšteno da im je školski drug preminuo. Umesto kod škole, na parkingu Marketa 024 dočekali su ih roditelji, koji, gnevni na predstavnike nacionalnih medija koji su se tu nalazili, nisu dozvolili da učiteljice, koje su bile očevici, ili uprava škole da zvaničnu izjavu o tragediji koja se dogodila. Umesto toga vređali su i pretili novinarima koji su u tišini i sa razumne udaljenosti radili svoj posao.

Pročitajte još:

Expand player
Pogledajte više