Ceca me je prva pozvala i čestitala mi!

Danica Ćuruvija | vesti 2019-01-02 18:43:43 2019-01-02 18:43:43

Dragiša Binić (57), legendarni fudbaler Crvene zvezde, koji je oslobođen optužbe za nezakonitu prodaju igrača Milana Obradovića ruskoj Lokomotivi za 2,9 miliona maraka, otkrio je juče za „Alo!“ da mu je njegova kuma, pevačica Svetlana Ceca Ražnatović (45), čestitala na oslobađajućoj presudi.

Alo!/Masanori Jošida

On za naš list kaže da ga je Ceca prva nazvala kada je čula odluku suda.

- Ceca me je pozvala i čestitala mi jer joj je drago da sam oslobođen, pošto zna da nisam kriv. Ja znam da ništa nisam kriv i da nisam imao nikakve veze sa transakcijama, ugovorima, potpisima… I sama Ceca je pre osam godina doživela strašnu torturu. Uzeli su joj milion i po evra, a ona ostala sama s dvoje male dece. Tada je 100 ljudi FK Obilić ostalo bez posla, a njihove porodice na ulici. Ona je jedino tada radila nešto u našem fudbalu, a sprečili su je u tome - izjavio je juče Binić za „Alo!“.

Binić je 31. decembra prošle godine oslobođen krivice za nelegalnu prodaju Obradovića ruskom klubu.

Pročitajte još:

 

Violeta Jovanović, sudija Višeg suda u Beogradu, u obrazloženju presude navela je da tužilaštvo nije dokazalo krivicu Binića i Jovana Dimitrijevića. Ona je navela da nema dokaza da su njih dvojica, koji su bili funkcioneri FK Obilić, nezakonito prodali Obradovića ruskom klubu.

Advokat Dobrivoje Glavonić, branilac Binića, rekao je za „Alo!“ da je zadovoljan presudom i da je konačno posle više od osam godina doneta odluka u ovom slučaju. Binić nije došao na izricanje presude, ali su mu radosne veste preneli njegovi advokati Dobrivoje Glavonić i Sanja Glavonić.

Na ovu odluku Tužilaštvo ima pravo žalbe.

Odbio nagodbu

Svetlana Ceca Ražnatović je u aprilu 2011. priznala krivicu o nezakonitoj prodaji 11 igrača FK Obilić i platila 1,5 miliona novčane kazne. Takođe, provela je nekoliko meseci u kućnom pritvoru. Dragiša Binić je u startu odbio da potpiše sporazum o priznanju krivice.

 

Binić je zvao svoju kumu Svetlanu Cecu Ražnatović za svedoka jer je u to vreme bila predsednica FK Obilić, ali je sud njegov predlog odbio.

On je Cecu pozivao da bi potvrdila njegovu odbranu, da on nije stavio potpis na sporni ugovor.

Expand player
Pogledajte više