MIGRANTI SE SAKRILI MEĐU TUJAMA NE BI LI SE DOKOPALI EU Carinici ih otkrili uz pomoć skenera čiji zraci prodiru i kroz najdeblji čelik

Neobičan pokušaj krijumčarenja migranata.

Red na granici Horgoš
Red na granici Horgoš, Foto: alo.rs

Carinici svakodnevno sprečavaju migrante da sakriveni među robom u kamionskim tovarima ilegalno prelaze državnu granicu, a da su u tome više nego uspešni govori podatak da je samo tokom prošle godine 1.148 osoba sprečeno u ovakvom naumu.

Međutim, 2. marta 2021. godine carinici i policajci na Horgošu su bili svedoci krajnje neobičnog pokušaja ove vrste.

Naime, četvorica migranata pokušala su da se domognu EU sakriveni među sadnicama tuja, kojima je bio natovaren makedonski kamion na putu ka Nemačkoj.

Možda bi im pokušaj „kamuflaže“ i uspeo, da na ovom prelazu ne postoji mobilni skener čiji zraci prodiru i kroz 10 sm debeo čelik. Kada je pomenuti kamion izdvojen za kontrolu, analiza slike sa skenera je pokazala ljudske konture među zimzelenim rasadom.

Nakon otvaranja tovarnog dela, carinici i policajci su između gusto napakovanih sadnica pronašli četvoricu sakrivenih mlađih muškaraca.

Podsećanja radi pre samo nekoliko dana na jednoj od unutrašnjih ispostava – u Vranju, otkriveno je 10 migranata u kamionskom tovaru iz Grčke, među kojima je bilo i četvoro dece.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi