Pošiljke sa oznakama Kosova i Albanije dolaze na adrese građana Srbije, njihov sadržaj može biti izuzetno OPASAN!

Kako je utvrđeno nekoliko pošiljalaca iz Novog Pazara ove pošiljke uputilo je na adrese različitih primalaca.

Granični prelaz, carina
Granični prelaz, carina, Foto: Tanjug/ Zoran Žestić

Prilikom kontrole kombija kurirske službe carinici su na putu Raška - Kraljevo, kod Bogutovca, pronašli 23.000 pojedinačnih doza lekova, krema i sprejeva, kao i veću količinu robe bez prateće dokumentacije, saopštila je danas Uprava carina.

Od robe koja je pronađena 10. avgusta bilo je garderobe, obuće i tehničke robe, a kako nije bilo uslova za detaljnu kontrolu vozilo kurirske službe šabačkih registarskih tablica dopraćeno je do carinskog terminala u Kraljevu.

Utvrđeno je da je među krijumčarenim lekovicma 200 pakovanja po 50 tableta antipsihotika "Prazine", kao i 180 pakovanja po 30 tableta antidepresiva "Amizol".

Pronađeni su i lekovi Sintrom, Tylol Hot, Edemid, antireumatska krema Counterpain, antibiotski sprej Vioplex-T, kao i oko 5.000 tračica za merenje šećera u krvi Contour Plus.

U saopštenju se navodi da su pojedini lekovi imali akcizne markice Albanije i takozvanog Kosova.

"Pored lekova, čiji je promet poštom zabranjen, u pošiljkama je otkriveno i oko 300 trenerki, helanki i patika sa oznakama poznatih robnih marki, kao i pet dizel motora, agregat za struju, prskalica i muzilica", saopštila je Uprava Carina.

Kako je utvrđeno nekoliko pošiljalaca iz Novog Pazara ove pošiljke uputilo je na adrese različitih primalaca.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi