Čaba Der
Youtube Printscreen
Čaba Der

Youtube Printscreen

Čaba Der, Foto: Youtube Printscreen

Ah, dobro je što ste policajci! Čaba Der (39), plaćenik iz Čantavira, koga traže širom Evrope, obradovao se kada je saznao da su ga okružili specijalci prerušeni u turiste jer je prvo pomislio da se radi o pripadnicima konkurentske bande koji su došli da ga likvidiraju!

Pročitajte još:

Čaba Der, poznat i kao „nasmejani ubica“, misteriozno je nestao posle ubistva Nebojše Markovića (37) na Banovom brdu. U potragu za njim su se osim srpske policije uključile i policije još nekih zemalja, jer je osumnjičen za likvidacije širom Evrope, a uhapšen je 1. marta u Pragu u Češkoj, dok je boravio u hotelu.

- Čaba je završio sa lisicama na rukama zahvaljujući specijalacima koji su bili obučeni kao turisti. Na sebi je imao periku i naočare. Posedovao je savršeno verna dokumenta, koja policajci u običnoj uličnoj kontroli ne bi mogli da razlikuju od pravih. Ulica nije bila blokirana i sve je izvršeno tiho. Čim smo dobili potvrdu da je on, krenuli smo u akciju - prenosi češki portal „blesk.cz“ svedočenje specijalaca.

Preporučujemo još:

Kako se navodi, oni su bili začuđeni njegovom reakcijom. Nije se opirao hapšenju, nego se čak i obradovao, jer je prvo pomislio da su pripadnici druge bande.

- Priznao je da je prvo mislio da smo članovi konkurentske bande. Kada je saznao da je zapravo reč o intervenciji policije, ponašao se paradoksalno! Bio je veoma opušten i veseo. Rekao je da zna zašto ga tražimo i potpuno je sarađivao - navode specijalci za češke medije.

Kako saznajemo, u hotelu u kojem je uhapšen boravio je oko 20 dana, a prilikom hapšenja su u sobi nađena dva pištolja kalibra devet milimetara i prigušivač, kao i perike i naočare koje su mu služile za kamuflažu. Pronađena su i falsifikovana dokumenta. Osim srpske policije, za Čabom su tragale holandska i mađarska policija, a spisak je u međuvremenu proširen.

Čaba Der

Facebook

Čaba Der, Foto: Facebook

Pre odluke čeških vlasti kome će izručiti Čabu Dera biće održan sastanak predstavnika država koje su za njim raspisale poternicu i tražile izručenje. Sastanak će biti održan u Hagu, u Holandiji, a osim predstavnika Srbije, učestvovaće i Mađari, Holanđani, Španci i Česi, na čijoj je teritoriji uhapšen.

Miša Ognjanović

Tanjug/Sava Radovanović

Miša Ognjanović, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Nasmejao se, pucao i nestao

Ubistvo Nebojše Markovića šokiralo je javnost, naročito posle snimka na kojem se vidi Čaba Der kako nonšalantno, uz osmeh, izlazi iz automobila, vadi oružje iz torbe i puca! Ubistvo se dogodilo u ulici Rajka od Rasine na Banovom brdu dok je Marković sklapao dečja kolica kraj automobila. Posle likvidacije se vratio u automobil i misteriozno nestao.