Čaba Der
Facebook
Čaba Der

Facebook

Čaba Der, Foto: Facebook

Pročitajte još:

 

Pomagač ćuti

Potraga za ubicom rezultirala je prošle nedelje hapšenjem njegovog prijatelja iz detinjstva Alena Ciglera (40), osumnjičenog da je kobnog dana vozio pomenuti "fijat" i Dera dovezao i odvezao sa mesta zločina.

Uprkos hapšenju, iako suočen sa ubedljivim dokazima, njegov saborac nije želeo da odruka gde je Der pobegao - da li se krije u nekom štek stanu u Beogradu ili se otisnuo put neke od zemalja u okruženju, gde izbegava privođenje pravdi. Štaviše, Cigler se na saslušanju branio ćutanjem. A gde bi Čaba mogao da nađe utočište?

Preporučujemo još:

 

Prijatelj Naser

Prema saznanjima "Blica", plaćeni ubica ima saradnike širom regiona. Na Kosovu, na primer, ima snažne konekcije zbog poznanstva sa narko-bosom Naserom Keljmendijem i njegovom ekipom. Da bi Čabina destinacija lako mogla biti Priština govori i činjenica da je veliki broj plaćenih ubica i kriminalaca našao utočište na severu i jugu KiM.

Keljmendi, međutim, mahom vreme provodi na Zapadu, pa je moguće da je i Der i tamo našao utočište. Takvo skrivanje bi, međutim, bilo znatno komplikovanije i skuplje.

Čaba Der

Facebook

Čaba Der, Foto: Facebook

Čaba ima poznanstva u kriminalnim krugovima i u drugim susednim državama - sa nekim od njih je i zajedno hapšen.

Barski klan

Upravo zbog toga, postoji sumnja da je utočište našao i kod nekadašnjih saradnika, poput pripadnika jedne barske kriminalne grupe, sa čijim članom Markom Gojčevićem je privođen u Sarajevu, kada su, navodno, planirali da ubiju Alana Kožara, vođu rivalskog klana.

Inače, za Derom su raspisane dve poternice zbog ubistva. Naime, prva poternica, međunarodnog karaktera, raspisana je krajem godine u Mađarskoj zbog sumnje da je 20. septembra prošle godine u Budimpešti ubio biznismena Lasla V.

Mediji u Mađarskoj navode da je Der biznismena ubio na parkingu na periferiji Budimpešte tako što ga je primorao da klekne i pucao mu u glavu. Telo Lasla V. bacio je u obližnji potok i pobegao, a u kolima ubijenog nađeni su droga i novac.

Osmeh, pa metak

Drugu poternicu za Čabom naložio je beogradski Viši sud nekoliko dana nakon ubistva Nebojše Markovića na Banovom brdu.

Čaba Der

Facebook

Čaba Der, Foto: Facebook

Podsećanja radi, Nebojša Marković je ubijen 5. januara ispred porodične kuće dok je kod gepeka pakovao kolica za bebu u Ulici Rajka od Rasine na Banovom brdu. Čaba Der, srpskoj policiji poznat kao plaćeni ubica, prišao mu je i iz pištolja CZ-99 pucao u grudi i glavu. Marković je pao, Der je ušao u beli "punto" i pobegao, a zločin su snimile kamere na susednoj zgradi, saznaje "Blic".

Ubijao za novosadskog narko-bosa

Der je, inače, već robijao zbog ubistva. Nakon što je tadašnji Vrhovni sud Srbije dva puta ukidao presude, a suđenje kretalo iz početka, sredinom aprila 2009. godine u Okružnom sudu u Novom Sadu treći put izrečena mu je presuda za ubistvo iz 11. maja 2004. godine u novosadskom restoranu "Marina". Čaba Der označen je kao ubica Branislava Jelačića i osuđen na jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora, a Vojislav Škrbić iz Kaća, okrivljen da je Dera na ubistvo podstakao, na 11 godina. U presudi je tada navedeno da je Der u Jelačića te večeri ispalio četiri hica iz pištolja, kao i da je u restoran ušao maskiran bradom.

 

Komentari (1)

deda Jova

20.01.2019 08:57

ovaj bublavi je smesan