Čaba Der
Facebook
Čaba Der

Facebook

Hladnokrvni ubica, Čaba Der, Foto: Facebook

Pročitajte još:

 

Kako navodi taj nedeljnik, do sada je u Italiji jedino zaplenjeno nekoliko komada pištolja napravljenih pomoću 3D štampača, što je tamo izazvalo veliku polemiku u pravosuđu jer zakonom nije jasno definisano da li mogu da se okarakterišu kao vatreno oružje i da li mogu da budu predmet krivičnog dela.

Hapšenje, Čaba Der

MUP

Hapšenje, Čaba Der, Foto: MUP

Odakle Čabi Deru takva dva pištolja, nije poznato, ali je do sada utvrđeno da su oba napravljena pomoću najpreciznijih fabričkih nacrta za izradu oružja. Češka treba da odluči u koju će zemlju biti izručen Čaba Der, s obzirom na to da su poternicu za njim raspisale Srbija, Holandija i Mađarska. Sastanak u vezi s tim treba da bude održan Hagu.

Preporučujemo i ovo:

 

Ubio troje za pet meseci

Pitanje je koliko je ljudi likvidirao Čaba Der u protekle dve godine, od kada je pušten iz zatvora. Sumnjiči se da je za pet meseci ubio tri osobe u različitim delovima Evrope.

Trenutno je državljanin Srbije koji ima najviše crvenih poternica, posle narko-bosa Zorana Jakšića, koji robija u zatvoru u Peruu zbog trgovine drogom i ubistava.

 

- Po izlasku iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, Čaba je izrastao u ozbiljnog plaćenika. Angažovali su ga kriminalni klanovi širom Balkana da eliminiše nepoželjne. Pretpostavlja se da je za ubistvo Ivana Serdarušića u Holandiji naređenje stiglo iz Hrvatske, odakle je poreklom. Čaba Der govori mađarski, a njegov rodni kraj gravitira ka Mađarskoj, što je pogodovalo i tamošnjim kriminalnim grupama da ga vrbuju za prljave poslove - navodi naš izvor blizak istrazi.