Dunav, sudar, brodovi, Budimpešta,
EPA Zoltan Mahte, Jeon Heonkyun
Dunav, sudar, brodovi, Budimpešta,

EPA Zoltan Mahte, Jeon Heonkyun

Dunav, sudar, brodovi, Budimpešta, , Foto: EPA Zoltan Mahte, Jeon Heonkyun

Policija i ronioci su tragali za Banetom sve do srede uveče, uporedo sa meštanima i vikendašima, ali i njegovom nevenčanom suprugom Huanitom Radovanović koja je pred porođajem. Telo utopljenika su čamdžije iz obližnjeg Usja, pronašle nekoliko kilometara nizvodno i o tome obavestile policiju koja je Stojanovićevu ženu pozvala da ga identifikuje u sredu uveče. Zbog nepristupačnog terena i mraka, identifikacija je izvršena tek u četvrtak ujutru, kada je unesrećena trudnica videla leš čoveka sa kojim čeka četvrto dete.

Da tragedija bude veća Branko, koji je radio na farmi svinja u Velikom Gradištu, utopio se na očigled svoje dvoje maloletne dece, jedanaestogodišnje ćerke i petogodišnjeg sina, koji su sa ocem tog dana išli na Dunav da pecaju i da se kupaju.

- "Tate nema, skočio je u vodu i zaronio dva puta i nestao", tako mi je rekla ćerka Marija koja je sa bratom i ocem bila na pecanju i kupanju, dok sam ja bila kod kuće sa mlađom ćerkom (9) jer je imala stomačni virus i temperaturu. Komšinica koja je bila na kupalištu je prijavila policiji Brankov nestanak i došla kod mene. Ništa nismo mogli sem da ga tražimo, a spasilaca nije bilo. Ako ga nije izdalo srce, pomoglo bi da su ga odmah našli. Nada postoji jer sam želela da nastavimo život zajedno. U utorak je trebalo da se porodim, za tada mi je zakazan carski rez, ali morala sam da pomerim za petak zbog sahrane i šoka - kaže Huanita.

Pročitajte još: