NAKON 18 GODINA Brana Mićunović i Andrija Drašković dobili presudu za "duvansku aferu"!

Veće Suda u Bariju u Italiji oslobodilo je na današnjoj sednici crnogorske državljane Branka Vujoševića, Veselina Barovića, Dušanku Pešić Jeknić i srpskog državljanina Andriju Draškovića svih optužbi za šverc duvana.

Andrija Drašković
Andrija Drašković, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Na istoj sednici, Veće suda u Bariju obustavilo je postupak protiv Branislava Brana Mićunovića zbog zastare postupka.

ISPOVEST DEVOJKE KOJU JE SILOVAO SIN POZNATAOG LEKARA Iživljavali su se, povraćala sam, sebe je zadovoljio mojom glavom, žao mi je tate

"Imajući u vidu član 530 Krivičnog zakonika, Sud oslobađa Vujošević Branka, Barović Veselina, Pešić Dušanku i Drašković Andriju od krivičnog dela njima pripisanog zato što "činjenice ne postoje"", piše u presudi krivičnog sektora Tribunala u Bariju koju potpisuje predsednik veća Flora Kistuli (Flora Cistulli).

Oni su oslobođeni zbog nedostatka dokaza ali i zbog zastarelosti.

Takođe, imajući u vidu član 531 Krivičnog zakonika, uvažavajući opšte olakšavajuće okolnosti koje su ocenjene jednake jačine onim iz optužbe, Veće suda smatra da ne treba nastaviti sa krivičnim gonjenjem Mićunović Branislava za krivično delo za koje je optužen, zato što je ono poništeno zbog zastare - kaže se dalje u izreci suda u Bariju.

Tako je, oslobađajućom presudom, nakon punih 18 godina okončan sudski proces nazvan "duvanska afera" koji je dugo potresao domaću, regionalnu i međunrodnu javnost.

U izreci suda se takođe naglašava da će detaljno obrazloženje presude biti u objavljeno u roku od 90 dana.

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi