Sahrana, groblje
Alo!/Vladimir Marković
Sahrana, groblje

Alo!/Vladimir Marković

Groblje, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Krali nadgrobne spomenike i prodavali ih po bagatelnim cenama! Policija sumnjiči bračni par S. V. (56) i V. V. (54) iz Aranđelovca da su tokom 2018. i 2019. na području Aranđelovca, Topole, Mladenovca i Sopota uz pomoć rođaka M. L. (56) iz okoline Aranđelovca krali nadgrobne ploče i lajsne sa nadgrobnih spomenika i prodavali ih u Beogradu. U teretnom vozilu S. V. pronađeno je više predmeta za koje se sumnja da su ukradeni sa grobalјa u okolini Aranđelovca, a sumnja se da je ova ekipa poharala najmanje 20 grobnih mesta.

Policija

Alo!/Vladimir Marković

Supružnici imaju kamenorezačku radnju, a na ideju da kradu i prerađuju tuđe spomenike došli su kada im je jedan narkoman ponudio nadgrobnu ploču po bagatelnoj ceni!


- Tu ploču su obradili i prodali kupcu iz Beograda po nižoj ceni. Shvatili su da je razlika u novcu velika i krenuli su u krađu! Posle prve krađe i obrade spomenika, čekali su mušteriju kojoj je oblik odgovarao, a kasnije su primali porudžbine i po urađenoj skici išli u krađu. Angažovali su i svog rođaka, koji je zajedno sa njima uhapšen. Ukradene spomenike prodavali su i montirali isključivo u okolini Beograda - kaže naš sagovornik.

Pročitajte još:

Prema njegovim rečima, nikada nisu krali dvaput zaredom sa istog groblja, već su menjali lokaciju.

- Inspektorima je bilo sumnjivo što su prodavali više mermera nego što su nabavljali! Procenili su gde će ova grupa operisati, pa su napravili sačekušu. Uhapšeni su u gluvo doba noći dok su pokušavali da razmontiraju spomenik! - otkriva naš izvor.

Zoran Marjanović

Alo!/Masanori Jošida