OTKRIVEN UZROK TRAGEDIJE KOD ZRENJANINA Braća izgorela u kući, komšija zatekao jeziv prizor

Svetislav Radonić ( 62 ) i njegov mlađi brat Branislav ( 60 ) iz Orlovata kod Zrenjanina, stradali su u vatrenoj stihiji koja je, u noći između petka i subote zahvatila njihovu trošnu kuću

Vatrogasci, požar
Foto: Facebook

Kako je došlo do požara u kući u kojoj su braća živela sama još nije razjašnjeno, ali se ne isključuje mogućnost neispravnog dimnjaka.

- Obojica su bili teško pokretni i u invalidskoj penziji - skrhan bolom govorio je ispred uništene kuće njihov najmlađi brat Milenko.

Dvorište puno nagorelih greda, razrušenih cigala, crepa, pa i posuđa, nemo je svedočilo o tragediji koja je ugasila dva ljudska života. Jasno je mogao da se vidi i deo urušenog krova.

- Nešto posle dva sata ujutru koleginica sa posla na železničkoj stanici u Orlovatu, obavestila me je telefonom šta se desilo. Pohitao sam do kuće u kojoj su živeli Svetislav i Branislav. Ima tome već dve godine kako sam im , govorio da dimnjak verovatno nije ispravan - priča uplakanš Milenko.

Kaže da su njegova braća najčešće boravila u starom delu kuće, jer im je tamo bio frižider. Grejali se se na “smederevac”...

U dvorištu se našao i jedan od komšija nastradale braće, Nebojša Golubović koji je za Kurir rekao:

- Velika tragedija za Milenka i celo naše selo. Mlađi brat svakodnevno ih je obilazio, budući da su bili teško pokretni. Donosio im je namirnice i ostale potrepštine - ispričao je vidno uznemiren komšija.

On je i zatekao beživotna tela u dvorištu pred kućom. Pretpostavlja se da je plamen iz sna probudio Svetislava i Branislava. Teško pokretna braća pokušala su da se spasu iz izađu iz upaljene kuće.

U tom trenutku krov i plafon počeli su da se obrušavaju. Nesrećni ljudi nisu uspeli da uteknu. Nakon intervencije vatrogasaca i obavljenog uviđaja, posmrtni ostaci prebačeni su na obdukciju.

BONUS VIDEO

*

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi