Njima bi mogla da pripadne mala Jana!

E. A. | vesti 2017-11-29 16:24:06 2017-11-29 16:24:06

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uskoro bi moglo da donese odluku o tome kome će pripasti starateljstvo nad Janom Marjanović (6), ćerkom brutalno ubijene pevačice Jelene Krsmanović Marjanović (33) i Zorana Marjanovića (39), koji je osumnjičen za ubistvo svoje supruge, saznaje „Alo”.

Pod sjajem zvezda

Prema rečima našeg dobro obaveštenog izvora, nakon što je Janin otac Zoran uhapšen 15. septembra, Centar za socijalni rad odredio je privremenog staratelja maloletnom detetu, a obavljen je i razgovor sa nekoliko članova porodica Marjanović i Krsmanović za koje je Centar smatrao da su podobni da brinu o detetu.

- Radnici Centra za socijalni rad tražili su od Janinih rođaka da se izjasne o tome da li bi brinuli o njoj i svi su potvrdili da bi prihvatili brigu o detetu. Centar je kao potencijalne staratelje ispitao majku Teodore Krsmanović, sestre od strica ubijene Jelene, zatim Jeleninog strica iz Borče, Ljubicu, tetku ubijene pevačice, kao i Miloša Marjanovića, Zoranovog brata - objašnjava naš sagovornik i dodaje da je nakon tih razgovora odlučeno da privremeni staratelj male Jane bude jedan radnik Centra za socijalni rad, dok je Zoranovom bratu Milošu Jana poverena na čuvanje.

- Porodici Krsmanović se takva odluka nije svidela, jer smatraju da Miloš nije neko ko bi trebalo da vodi računa o detetu. Zbog toga je majka Teodore Krsmanović podnela žalbu i Ministarstvo je to koje će doneti konačnu odluku. Kako se radi o izuzetno osetljivoj stvari, zaposleni u Ministarstvu vrlo ozbiljno i pažljivo pristupaju tom slučaju i temeljno sagledavaju sve činjenice i okolnosti, ne bi li pronašli najbolje rešenje za dete, jer se ono nalazi u delikatnoj situaciji - kaže naš sagovornik.

Kako objašnjava izvor „Alo!”, Centar za socijalni rad je 10. oktobra oduzeo Zoranu Marjanoviću starateljstvo nad ćerkom Janom.

- Od tada je prošlo nešto manje od dva meseca, tako da treba očekivati da Ministarstvo uskoro donese konačnu odluku. Ne sme se zaboraviti da je interes deteta na prvom mestu, tako da se veruje da će ljudi iz Ministarstva doneti ispravnu odluku - ispričao je sagovornik i dodao:

- Jana je najpre ostala bez majke, a sada živi i bez oca, koji je uhapšen. Ona je zbog toga ostala bez roditeljskog staranja, pa je Centar za socijalni rad odlučio da joj dodeli privremenog staratelja i da je poveri na čuvanje stricu Milošu. Imajući u vidu da je ovo bilo privremeno rešenje i da postoji još potencijalnih starateljia, konačna odluka tek treba da usledi - ispričao je naš izvor i dodao da su radnici Centra za socijalni rad prilikom posete Marjanovića, nakon Zoranovog hapšenja, ustanovili da devojčica ni na koji način nije ugrožena i da je tamo bezbedna. To su potvrdili i izveštaji iz vrtića, razgovori sa rođacima, kao i pregledi male Jane.

Rešen slučaj?!

U istrazi koju Više tužilaštvo u Beogradu vodi protiv Zorana Marjanovića, osumnjičenog za teško ubistvo supruge Jelene, završena su i veštačenja materijalnih i bioloških tragova sa nasipa Crvenka u Borči, gde je 3. aprila 2016. godine nađeno telo Jelene Krsmanović Marjanović.

- Taj materijal je poslat u tužilaštvo i veruje se da su obezbeđeni čvrsti dokazi protiv Zorana. Na osnovu tih veštačenja i analiza može se reći da se Zoran dovodi u direktnu vezu sa ubistvom - ispričao je izvor.

 

Expand player
Pogledajte više