Klinički centar u Kragujevcu
RAS
Klinički centar u Kragujevcu
Klinički centar u Kragujevcu, Foto: RAS

Srećom, bolničko obezbeđenje je ostalo pribrano i uspelo je da otme „kašikaru“ od pomahnitalog D. K., koga je policija ubrzo i uhapsila.

Incident se dogodio prekjuče kada je D. K. ušao u raspravu sa lekarima na Klinici za neurologiju KC Kragujevac, u kojoj mu je smeštena majka.


- On im je zamerao kako ništa ne rade kako bi pomogli njegovoj majci. Takođe je vikao da to nije bolnica i da su svi korumpirani. U sledećem trenutku čovek se tresao od besa i on je iznenada izvadio ručnu bombu. Medicinsko osoblje koje bilo sa njim u raspravi sledilo se od straha, a neki pacijenti su počeli da vrište - priča naš izvor blizak istrazi.


Tragedija je izbegnuta samo zahvaljujući bolničkom obezbeđenju, koje nije paničilo nego je smirivala D. K., koji je bio van sebe od besa.


- Jedan od radnika koji se neprimetno približavao čoveku sa bombom dok su ga drugi zagovarali munjevito je reagovao i uspeo da otme bombu od D. K. Iznenađeni čovek je počeo da se neartikulisano kreće i pokušava da pobegne. Ipak je neko od prisutnih u KC Kragujevac već bio pozvao policiju i prijavio šta se događa u bolnici. Čim je policija došla, primetila je D. K. i vezala ga lisicama - naveo je sagovornik „Alo!“.


D. K. je određena mera zadržavanja u trajanju do 48 sati, zbog sumnje da je počinio krivična dela ugrožavanje bezbednosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Uhapšeni će uz krivičnu prijavu biti sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.