Vuk Erceg
Printscreen
Vuk Erceg

Printscreen

Vuk Erceg, Foto: Printscreen

Dečak Vuk Erceg (16) šest godina bio je u komi uzrokovanoj povredama glave prilikom pada sa litice u Tašmajdanskom parku 2013. godine. On je preminuo u ponedeljak u bolnici u Moskvi, gde je prebačen iz Tiršove klinike, u kojoj je proveo poslednjih šest godina. Sve nade bile su usmerene na operaciju u glavnom gradu Rusije, gde je Vuk i rođen, ali na žalost, dečak nije izdržao.

PROČITAJ JOŠ:

Porodica, prijatelji i rodbina tešili su Irenu Petrović, majku preminulog Vuka koja je na početku opela dočekivala ljude ispred belog kovčega u kojem će počivati ovaj mališan, ali i oca Ognjena Ercega.

Kada je krenula najtužnija kolona, na njenom čelu nalazio se jedan od Vukovih drugova iz detinjstva, koji je baš kao i nekolicina vršnjaka, nosila crno-bele šalove Partizana. Dok je majka Irena sela na zemlju i zagrlila kovčeg, od Vuka se oprostila njegova drugarica iz škole.

Majka dečaka

Printscreen

Majka dečaka, Foto: Printscreen

- Dragi Vuče, ne mogu da verujem da ti se obraćam u prošlom vremenu. Ideja je bila da zajedno odrastamo i družimo se. Bio si najbrižnija osoba koja je branila sve oko sebe. Svima je prijalo da budemo u tvom društvu. Sećaćemo se uvek tvog osmeha, uvek si bio veliki borac, primer za sve ostale. Bio si pravi džentlmen prema majci Ireni i prema nama drugaricama. Bila je čast poznavati te. Hvala ti na svim uspomenama koje imamo sa tobom - bio je govor koji je izazvao lavinu suza među okupljenima.

Srpski zvaničnik proteran sa Kosova! Sproveli ga sa sa pet policijskih vozila

AUTOR: Tanjug/ Alo.rs/ B. P. DATUM I VREME: 27.09.2019. 16:02 Nasilnički akt u suprotnosti sa svim dogovorima o slobodi kretanja Najnovija vest, Foto: Alo.rs - Zamenika direktora Kancelarije za KiM Dušana Kozareva su na putu od Raniluga ka Novom Brdu zaustavili prištinski policajci i primorali ga da napusti KiM.

Pre polaganja kovčega pop je u više navrata povezao sahranu sa današnjim praznikom Krstovdanom i ponavljao reči "Vuče, ti si nosio najveći časni krst", dok su grobljem odzvanjali jauci neutešne majke Irene kojoj su prethodno Vukovi drugari dali košarkašku loptu koja će pored njega počivati.

Tragedija iz 2013. godine

Vuk Erceg imao je samo 10 godina kada je 2013. propao kroz oštećenu zaštitnu ogradu na Tašmajdanu.

Bežeći od pčele, pao je niz liticu visoku desetak metara. Zadobio je teške povrede, ugnječenje velikog i malog mozga. Njegovo stanje zakomplikovalo se infekcijom mozga i usne duplje, a punih šest godina proveo je u komi.

BONUS VIDEO: