BOJAN ČMELIK
Privatna arhiva
BOJAN ČMELIK

Privatna arhiva

BOJAN ČMELIK, Foto: Privatna arhiva

Kako se navodi, Bojan je drugi put otpušten sa posla jer je navodno govorio srpski na poslu, što je protiv pravila te firme.

- U firmi postoji pravilo da se govori jedino engleski jezik ili malteški, zato što mi ne govorimo srpski. Jedna od razloga zašto sam ga otpustio jeste taj što je imao stav: "Ja ću govoriti srpski ako želim" - rekao je Noel Falzon, sin ubijenog Huga i direktor pet njegovih kompanija.

Noel Falzon je juče svedočio na sudu protiv Čmelika, a poslednje ročište je moralo da se odloži nakon što je sin ubijenog preduzetnika u sudnici izgubio kontrolu i počeo je da vređa Čmelika, dok se Bojan smejao porodici ubijenog.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako prenose lokalni mediji, Falzon je rekao da je lično otpustio Srbina, kao i da ga je poslednji put video posle septembra 2017. godine kada je došao po platu.

- To je bio poslednji put kada sam ga video pre ubistva - rekao je Falzon.

Bojan je inače počeo da radi u kompaniji u februaru 2017. godine. Prvi put je navodno otpušten nakon što se nije pojavio na poslu tokom novogodišnje noći u jednoj od Hugovih firmi.

Podsetimo, zločin se dogodio 6. jula ove godine u mestu Pačevil na Malti. Čmelik je izbo biznismena kod koga je ranije bio zaposlen, a Ketkuti je preminuo nekoliko dana kasnije. Tokom istrage je utvrđeno da je Bojanovo pravo prezime Mitić i da je u Srbiji već robijao zbog pljačke.

Kako su tada preneli mediji, u okviru istrage stravičnog ubistva, veštaci su potvrdili da Čmelik u trenutku ubistva nije bio pod dejstvom droge.