Darko Šarić čeka drugu presud jer je prva ukinuta
privatna ahriva
Darko Šarić čeka drugu presud jer je prva ukinuta

privatna ahriva

Darko Šarić nezadovoljan drugom presudom, Foto: Privatna ahriva/Alo

Kako „Alo!” saznaje, Šarić je svojim advokatima rekao da hitno pišu žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, koji će dati konačnu reč u procesu decenije.

Pročitajte još:

 

Nebojša Jestrović (47), njegov prijatelj i kum, za „Alo!” kaže da se Šarić, sa kojim je proveo detinjstvo i družio se celog života u Pljevljima, zakleo na sudu u decu da je sedam miliona evra koje mu je oteo Nebojša Joksović Joksa njegovo.

Darko Šarić i Nebojša Jestrović

Privatna arhiva, Alo

Darko Šarić i njegov kum Nebojša Jestrović, snimljeni na jednoj proslavi 2000. godine, Foto: Privatna arhiva/ Alo

- Sudija je na suđenju rekao da je vernik i da slavi Svetog Vasilija, kao da smo na času veronauke. Ali kada je Joksović trebalo da se zakune da su njegove pare, sudija je to odbio, govoreći „da takve zakletve sud ne prihvata”. Darko se na sudu zakleo u decu, tvrdeći da su pare od kojih su kupljeni štamparija, placevi na Zlatiboru i kuće na Dedinju njegove - izjavio je Jestrović za naš list.

Šarićev kum, koji je i sam optužen za pranje 22 miliona evra od šverca kokaina, spočitava zameniku tužioca da je za Darka Šarića tražio maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, iako je Apelacioni sud jasno naglasio da je primenjen pogrešan zakon.

- Apelacioni sud je i ukinuo presudu jer se nije sudilo po starom zakonu - navodi Jestrović i dodaje i da su ostali optuženi, osuđeni na skoro 300 godina zatvora, nezadovoljni presudom i da će pisati žalbe višoj sudskoj instanci.

 

Jestrović navodi da ne može da poseti svog kuma jer je u toku proces za pranje para.

- Darko je sam u sobi. Čita, trenira i sluša muziku - otkrio nam je Šarićev kum.

Šarić je u završnoj reči optužio svog nekadašnjeg prijatelja i kuma Nebojšu Joksovića (48), koji je nakon hapšenja postao svedok saradnik, da zajedno sa tužiocem laže samo da bi mu oteli vrednu imovinu!

- Joksović je lagao da bi mu u dogovoru sa tužilaštvom bila data moja imovina. Njegov jedini motiv je da mi uzme novac i da on onda dobije slobodu. Opljačkao me je sa tužiocem. Svi svedoci saradnici su lažovi, koji su samo hteli da se domognu slobode- rekao je Šarić, koji se u pritvoru nalazi nepunih pet godina.

Finiš polovinom iduće godine

Prva prvostepena presuda Šariću izrečena je u julu 2015. godine, kada je Pljevljak osuđen na 20 godina zatvora. Ta presuda ukinuta je u junu 2016. godine odlukom Apelacionog suda, koji je procenio da konkretne radnje zbog kojih je Šarić optužen nisu dovoljno dobro obrazložene. Konačno rešenje slučaja očekuje se do leta iduće godine. Očekuje se da će Apelacioni sud do tada razmotri žalbe odbrane i doneti konačnu odluku.

- Ne osećam se krivim ni po jednoj optužnici. Sve je to jedna velika laž - rekao je Šarić 24. marta 2014. prilikom prvog pojavljivanja na sudu i dodao da „samo fali da ga optuže za zemljotres“.

- Droga nije moja i to je sve bez veze. Nijedna zemlja me nije optužila, ni Brazil, ni Argentina, ni Italja... Kažem da je sve velika obmana i nemam više šta da dodam. U vezi s pranjem novca bih dodao da me nijedna zemlja nije optužila, a tužilac izigrava Šerloka Holmsa - rekao je Šarić.

On je tada naveo da je „sarađivao sa mnogim uticajnim ljudima u ovoj državi“ i pitao: „Kako su oni i dalje tu gde jesu, a ja sam ovde?!“

Darko Šarić se predao srpskom pravosuđu 2014. godine, pet godina nakon što je označen kao vođa najveće evropske narko-grupe.

 

Komentari (2)

Dora

12.12.2018 08:31

Tako ti Bog pomogao kako si ti čist !

Aca

12.12.2018 09:41

Cist si ti kao onaj tvoj kokain?