Bobanu lutalice rastrgle ovce!

S. Z. B. | vesti 2017-10-05 14:23:31 2017-10-05 14:23:31

Čopor pasa lutalica rastrgao je ovce koje je Boba Nikolić držao u svom dvorištu nedaleko od sela Veliki izvor.

Profimedia

Kada je pre par dana otišao da zatvori svoje stado ovaca, Boban Nikolić (61) iz sela Veliki Izvor kod Zaječara umalo se nije šokirao! Umesto ovaca zatekao ga je jeziv prizor:

- Najpre sam spazio čopor velikih pasa koji su okružili i nervozno šetali oko dvorišta, a pobegli su kada sam naišao. Zatim sam ugledao jednu rastrgnutu ovcu u susednom dvorištu, pogledao sam svoje dvorište, nigde mojih ovaca! Požurio sam i ugledao jednu ubijenu u dvorištu, jednu jedva živu, jednu rastrgnutu... Ograda je bila provaljena. Onda sam pogledao u obor i video nekoliko uplašenih ovaca, a šest njih je nestalo bez traga! Pozvao sam komunalnu policiju, tražili smo nestale ovce džipom, ali bez uspeha. Sigurno su ih odvukli psi i pojeli. Sve ovce trebalo je da se ojagnje, šteta je sigurno oko 2.000 evra – kaže Boban.

On je svakodnevno ujutru puštao ovce u dvorište da pasu, a predveče ih zatvarao u obor. Njegova pojata gde je čuvao ovce udaljena je od sela oko kilometar, a samo 300 metra od Okružnog zatvora Zaječar.

- Eto, baš juče, u blizini pijace gde supruga i ja prodajemo svoje proizvode, me je napao čopor pasa i jedan me je ugrizao. Odneo sam lekarsko uverenje i svu dokumentaciju nadležnima – kaže Boban i pokazuje ujed.

Boban kaže da je komunalna policija fotorafisala ubijene ovce, napravila zapisnik, ali da ne zna hoće li mu šteta biti nadoknađena.

Pogledajte kako je sve izgledalo:

 

Expand player
Pogledajte više