nesreća
Printscreen
nesreća

Printscreen

nesreća, Foto: Printscreen

Nekoliko dana pred put Jelena je bila veoma uznemirena, kao da je imala neki loš predosećaj. Svi smo to povezali sa operacijom koju je Viktor trebalo da ima u Beogradu, pa smo mislili da brine zbog toga... A izgleda da je nesrećnica imala slutnje koje su se obistinile.

Za volanom BMW bio je Rade Novitović (42) koji se i dalje nalazi na odeljenju intenzivne nege u Urgentnom centru, a sa njim u kolima su bili nastradali Jelena Petković (35) iz Vlasotinca, njegova nevenčana supruga, sin iz prvog braka 20-godišnji Nikola, dok je Radetov sin iz drugog braka, Viktor (2), teško povređen.

- Rade i Jelena su zajednički život započeli pre oko četiri godine. Ona se iz Vlasotinca doselila u Dobrače sa Radetom. Nije nigde radila, bila je korisnik socijalne pomoći, dok je Rade bio profesionalni vozač... Eto, kakva igra sudbine. Žive skromnim životom, u selu ih poznaju kao dobre i čestite ljude. Ne možemo da se opasuljimo kakva nas je tragedija sve snašla - priča poznanica ove porodice.

Jelena i Rade su svoju četvorogodišnju ljubav krunisali dečakom Viktorom koji je, prema priči prijateljice, bio pravo mezimče. Pošto je Radetov otac iz Dobrača, ubrzo su se doselili ovde, a upravo zbog Viktora, Novitovići su se kobnog dana uputili u Beograd.

Viktor je trebalo da ide na operaciju pošto je imao problema sa bubrezima. Svi smo jako strahovali kako će to proći, ali Jelena je bila posebno uznemirena. Kao da je nešto predosećala. Svi smo, pa i ona sama, mislili da je u strahu i grču zbog njegove operacije, normalno je da majka brine za dete. Međutim, izgleda da je ona slutila tragediju... - priča i dalje potresena žena.

U Dobračama, malom selu kraj Arilja koje broji tek nekoliko stotina meštana, svi vrlo dobro poznaju Novitoviće, čak i Nikolu, Radetovog sina iz prvog braka koji je tragično nastradao.

nesreća

Printscreen

nesreća, Foto: Printscreen

- Rade je Nikolu dobio sa svojom prvom suprugom D. koja ima stan u Višnjici. Pošto je i ona iz prvog braka imala decu, Nikola je veliki deo vremena provodio ovde kod nas u selu, kod Radetove majke. Divno je to dete bilo, nedavno je završio srednju školu i trebalo je da polaže vozački ispit. A oduvek je bio željan roditeljske ljubavi, valjda zato što su mu roditelji razvedeni... Radetova mama, koja je inače jako bolesna, kao i tetka koja živi kod njih u kući, jako teško podnosi ovu tragediju. Ne znamo kako će da izdrži... - priča sagovornica, dodajući da su Nikolu u Dobračama posećivala i polubraća iz prvog braka njegove majke sa kojima se odlično slagao.

Rade je, priča sagovornica, za život zarađivao vozeći kamione. Proputovao je, kaže, celu Evropu i Rusiju i baš zbog toga nikome nije jasno kako je došlo do nesreće.

Pročitajte još:

Rade je čak vozio autobus u Beogradu, zato nam nije jasno kako je moguće da se ovo dogodilo. Čovek je bio profesionalni vozač, ko zna šta se desilo pa je onako jurcao. Čuli smo da su Jelenini roditelji iz Vlasotinca otišli za Beograd po njeno telo, tako da će najverovatnije biti sahranjena dole. Nikolu će sahraniti na Lešću... Još nemamo tačnih informacija o sahrani - tužnim glasom priča žena.

nesreća

Printscreen

nesreća, Foto: Printscreen

Podsećanja radi, do nesreće je prema prvim informacijama došlo pošto je Rade Novitović prošao kroz crveno svetlo i udario u beli kombi koji se potom od siline udarca popeo na uličnu kantu za smeće. BMW se zaustavio tek udarivši u zgradu Vlade Srbije.

Iz kombija u koji je udario automobil, svih šest osoba prevezeni su u Urgenti centar - Bojan K. (28), Ivan S. (28), Svetozar P, (46) Stefan T, Marko T, (19), Robert P. (35). Prema nezvaničnim informacijama, oni su krenuli na jedno gradilište gde su radili.

Protiv Radeta Novitovića biće pokrenuta istraga kada njegovo zdravstveno stanje bude stabilno, a na teret mu se prema prvim podacima, stavlja teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, za koje je zapraćno i do 12 godina zatvora.

Rade i dalje u teškom stanju

Kako su potvrdili iz Urgentnog centra, Radetovo stanje je nepromenjeno.

- On je i dalje u teškom stanju. Dečak je stabilno, nalazi se u Univerzitetskoj dečjoj bolnici u Tiršovoj - kažu iz ove zdravstvene ustanove.