Zoran Marjanović prvi put promolio nos
E - stock
Zoran Marjanović prvi put promolio nos

E - stock

Zoran Marjanović, Foto: E - stock

* Tužilac u slučaju ubistva Jelene Marjanović mogao bi tokom predstojećeg suđenja da izvuče i "keca iz rukava"

* Naime, u slučaju da proceni da su mu dokazi poljuljani, a kredibilitet svedoka doveden u pitanje, postoji mogućnost da optuženog Zorana Marjanovića, umesto za svirepo ubistvo - okrivi za saučesništvo u zločinu

* Na ovakav pravni manevar računaju i advokati odbrane

Tužilac u slučaju ubistva Jelene Marjanović mogao bi tokom predstojećeg suđenja da izvuče i "keca iz rukava".

Naime, u slučaju da proceni da su mu dokazi poljuljani, a kredibilitet svedoka doveden u pitanje, postoji mogućnost da optuženog Zorana Marjanovića, umesto za svirepo ubistvo - okrivi za saučesništvo u zločinu, pišu Novosti.

Na ovakav pravni manevar računaju i advokati odbrane, pa se uveliko spremaju i za tu mogućnost. Da je ovakav scenario moguć u ovom sudskom predmetu, može se na neki način nazreti i u samoj optužnici protiv Zorana Marjanovića, koji je zasad sam na optuženičkoj klupi.

Otkriveno otkud Jelenina krv u Zoranovom mercedesu! Sablažnjiv preokret u slučaju ubistva pevačice Granda!

AUTOR: Kurir/D.S. DATUM I VREME: 13.09.2019. 07:20 Užas! Zoran Marjanović, Foto: Alo/ Masanori Jošida Odbrana Zorana Marjanovića, koji je juče na sudu izjavio da nije kriv, otkrila da postoje slike koje potvrđuju da je Jelenina krv ostala u "mercedesu" kad se posekla dok je menjala točak.

U delu gde se citiraju nalazi i zaključci raznih veštačenja, navodi se i mišljenje veštaka sudskomedicinske struke. Oni nagoveštavaju da postoji mogućnost da je počinilac krivičnog dela imao - saučesnika!

Zoran Marjanović

Alo/ Masanori Jošida

Zoran Marjanović, Foto: Alo/ Masanori Jošida

Podsetimo, Zločin je počinjen 2. aprila 2016. godine, oko 17 sati u kanalu na nasipu Crvenka u Borči.

- Gotovo je izvesno da će, ukoliko se pokaže slabost dokaza o Zoranovoj krivici kao počinioca teškog ubistva, doći do prekvalifikacije krivičnog dela - kaže izvor Novosti iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

- Tada će mu se na teret staviti saučesništvo. I u tom slučaju preti mu višedecenijska robija. Još je, međutim, rano da se o tome govori.

Pročitajte još:

Kako će se situacija odvijati u sudnici videće se već 5. novembra za kada je zakazan glavni pretres. U sredu na održanom pripremnom ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost, Marjanović se izjasnio da nije kriv.

- Svašta tužiocu može da padne na pamet, pa i prekvalifikacija, jer nema dokaza da je Zoran Marjanović počinio zločin za koji ga terete - kaže advokat Stefan Jokić, koji pored Nikole Dumnića, Aleksandra Zarića i Veljka Delibašića, brani muža ubijene pevačice. - Mi, kao odbrana, na to računamo. Njima su glavni dokazi blato na njegovim pantalonama i vremensko-prostorno veštačenje. A, baš te dve stvari idu Zoranu naruku.

Zoran Marjanović

Alo/ Masanori Jošida

Zoran Marjanović, Foto: Alo/ Masanori Jošida

Kako objašnjava Jokić, veštaci su u jednom saglasni - da je ubica posle zločina morao da bude ne samo blatnjav, već i prekriven krvlju, jer je žrtva tokom udaraca obilno krvarila. Na Marjanovićevim maskirnim pantalonama nađeni su tragovi blata, ali ne i krvi.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina