Ovo je hrvatski špijun koji je uhapšen u Beogradu!

Alo/Novosti | vesti 2016-09-02 16:26:10 2016-09-02 16:26:10

Operativci beogradskog centra Bezbednosno informativne agencije uhapsili su danas u Beogradu Čedu Čolovića (57), koji se sumnjiči da je špijun jedne hrvatske obaveštajne službe. On je uhapšen dok je pokušavao da prebegne u Hrvatsku.

Alo!

BIA je danas uhapsila Čolovića za kog se sumnja da je špijun jedne hrvatske obaveštajne agencije. Prema informacijama "Novosti", reč je o agentu koji ima državljanstvo Srbije i Hrvatske.

Kako su naveli u Višem javnom tužilaštvu, radi se o licu koje je do 1990. godine živelo i radilo u Republici Hrvatskoj, nakon čega mu je mesto prebivališta bilo u Republici Srbiji.

Hrvatska agencija Hina navodi da je u pitanju "Srbin iz Drniša" sa dvojnim državljanstvom, koji je u Srbiju je došao posle akcije "Oluja".

Hina navodi da je jedno od medijskih nagađanja i da su ga hrvatske obaveštajne službe "vrbovale" i da je njihovu ponudu prihvatio u zamenu za jemstvo da protiv njega u Hrvatskoj neće biti podignuta optužnica za navodne ratne zločine.

Čoloviću je za navedeno krivično delo određeno zadržavanje od 48 sati, nakon čega će biti priveden nadležnom tužiocu radi saslušanja.

Na teret mu se stavlja špijunaža u korist hrvatske države zbog čega mu preti, ako se to dokaže, od tri do 15 godina zatvora.

Prema nezvaničnim saznanjima, Človića su naše službe pratile već duže vreme. Navodno su "snimljeni" svi njegovi kontakti sa licima iz policije, Vojske Srbije, ali i drugih državnih organa.

On je Hrvatima prodavao podatke o broju vojnika, naoružanju, stanju u kasarnama...

Prema pisanju hrvatskih medija, Čolović je oficir u penziji Republike Srpske.

Expand player
Pogledajte više