Hitna pomoć noć
Profimedia
Hitna pomoć noć

Profimedia

Hitna pomoć noć, Foto: Profimedia

Jovan Stojadinović (17) iz sela Ristovac kod Vranja nastradao je, dok je njegov drug Kristijan Mikić (19) teško povređen kada je na njih naleteo automobil dok su hodali lokalnim putem.

Nezapamćena tragedija dogodila se na lokalnom putu nedaleko od Vranja u ponedeljak oko 18 sati. Dvojica tinejdžera hodala su putem kada je na njih iz sada nepoznatih razloga naleteo I. C. (40) iz susednog sela.

- Na njih dvojicu je iznenada naleteo vozač I. C. Nesrećni Jovan nastradao je na mestu, dok je njegov drug zadobio teške telesne povrede – kaže izvor.

Kako se saznaje, teško povređeni Mikić zbrinut je u zdravstvenom centru Vranje i nije životno ugrožen. On je zadobio površinske povrede glave, prleom nosne kosti, imao je gubitak svesti i amneziju.

Kako se saznaje, vozač je nakon stravičnog udesa pobegao sa mesta nesreće, međutim, brzo je identifikovan i priveden.

- Prema prvim rezultatima alko-testa, on je bio pod dejstvom alkohola. Imao je čak 1,89 promila alkohola u krvi - kaže izvor.

Vozaču automobila određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati, zbog sumnje da je počinio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Nakon isteka policijskog zadržavanja on će biti sproveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Vranju.

Pročitajte još:

- Jovan je učio za metalostrugara u jednoj firmi. Bio je na trećoj godini i sledeće je treblao da stekne diplomu. Hteo je da od prve plate trima mladim sestrama kupi poklone, da ih izvede u grad. Bio je omiljen u društvu. Tako mlad život je ugašen u sekundi - priča jedan od komšija porodice Stojadinović.

Telo nastradalog mladića je poslato na obdukciju, a sahrana je zakazana za petak.