Sahrana Bojana Mirkovića
Alo.rs/ Masanori Jošida
Sahrana Bojana Mirkovića

Alo.rs/ Masanori Jošida

Sahrana Bojana Mirkovića, Foto: Alo.rs/ Masanori Jošida

Crkveni hor je sve vreme pevao, a na licima mnogobrojnih prijatelja i rodbine videle su se suze i bol. Jedan od prijatelja ubijenog Mirkovića održao je govor.

- Bio je divan brat, prijatelj, sin i koliki je bio čovek govore i razni pozivi za kumstva koja je rado prihvatao. Verujem da i zvona na Pećkoj patrijašiji zvone koji je šire Metohijom, odakle si i rodom i svuda gde ima Markovića iz plemena Vasojević. Najteže je kada ti neko iznenada ukrade sina. Porodica je maštala o master diplomi nadala se beloj venčanici, a ne belom kovčegu. Neka mu je pokoj duši - rekao je prijatelj porodice.

Mirković je, navodno, bio blizak škaljarskom klanu i nedavno ubijenom članu Pink pantera Aleksandru Šarcu, koji je stradao pre manje od mesec dana u TC "Ušće".

Napadača i zločin snimile su nadzorne kamere iz garaže, ali je on navodno nosio masku. Kada je Hitna pomoć stigla na mesto zločina još je davao znake života, ali je ubrzo preminuo.

Porodica je za njega kupila skupocenu grobnicu blizu crkve, nedaleko od groba Strahinje Stojanovića, čiji je BMW raznet sa kilogram i po eksploziva. Porodica i prijatelji su se juče oprostili od njega potresnim porukama u čituljama.

Čitulju Bojanu dala je i devojka Kaća, koja je napisala:

- Voljeni moj, osmehu moj najlepši, najbolje biće moje, zauvek te čuvam kao najveće blago, sakriveno u srcu, tamo zaborav ne zalazi. Tamo odlazim kad god te zaželim. Večno ćeš ostati deo mene. Jedini, najviše te voli tvoje okano.

Mirković je bio pripadnik grupe "Pink Panter" i mozak operacije svoje grupe, navode beogradski mediji. Prema tima navodima, Bojan je bio dobar ekonomski genije.

Pročitajte još:

Tagovi