Beograđanka otišla na more da se oporavi od teške bolesti, pa završila IZA REŠETAKA

Kurir | vesti 2018-08-18 14:49:18 2018-08-18 14:49:18

Sara Vidak nalazi se u zatvoru u Spužu jer je navodno napala sudiju u Kotoru!

Facebook/Privatna arhiva

Javnost u Srbiji duboko je potresena atakom na našu mladu i nevinu državljanku Saru Vidak (20), devojku koja studira čak dva fakulteta i govori tri jezika, a koju je sudija za prekršaje u Kotoru lažno optužila za napad.

Sari je određen pritvor i ona je prebačena u pritvorsku jedinicu zatvora u Spužu zbog navodnog napada na sudiju Prekršajnog suda u Kotoru Jelenu Stanišić.

Sara pametna i uspešna

Sara je 1997. godine u Beogradu, završila je Britansku školu u Antaliji, a potom upisala čak 2 fakulteta i sve vreme školovanja bila odličan đak. Uz život na relaciji Kanada-Turska-Srbija uspešno je savladala govor čak tri strana jezika, a nalazi vremena i za aktivno bavljenje sportom i jahanje. Sara potiče iz ugledne beogradske porodice, unuka svetskog prvaka u padobranstvu, pilota Branka Kovačevića, ćerka je nagrađivanog filmskog umetnika i pilota Aleksandra Vidaka, ali i unuka džez kompozitora Dušana Vidaka i Radmile Vidak, profesorke srpskog jezika i književnosti i nosioca nagrade "Radmila Vidak" za negovanje srpskog jezika.

Stanišićeva tvrdi da je Vidak fizički napala nakon što je njenom dečku izrekla prekršajnu kaznu, dok druga strana tvrdi suprotno, odnosno da je sudija najpre verbalno i fizički nasrnula na Beograđanku, a kada je shvatila šta je uradila optužila je devojku da ju je napala dok je obavljala dužnost.

Sarina majka, koja je i dalje u Crnoj Gori, čekajući da joj ćerka dokaže nevinost, ispričala je u ispovesti da je ćerku dovela u Crnu Goru na oporavak posle duge bolesti, a da se to pretvorilo u horor, jer joj je bolesna, nevina ćerka zatvorena, pod lažnom optužbom, u najsuroviji crnogorski zatvor.

Kako kaže, sve je počelo bezazlenim čukanjem na parkingu:

- Došlo je do udesa, praktično naslanjanja auta na auto na parkingu ispred supermarketa. Momak koji nas je zakačio nije želeo da potpiše evropski izveštaj, jer mu je službeni auto. Nije bilo štete. Sutradan je Sarin dečko otišao kod sudije za prekršaje i ona je bila neprijatna. Čim je videla papire rekla je da su srpski državljani, da oni nemaju šta da traže tu. Deca, ko deca, nisu znali šta treba da rade, sišli su ispred gde sam ih čekala, otišli smo u policiju, ali nam je policajac rekao da se ponovo vratimo kod sudije, što smo i učinili - priča Olivera, majka lažno optužene Sare. Čim su se popeli kod sudije, kako kaže, dočekala ih je drskim i povišenim tonom.

- Nije dozvolila Stevanu da govori, kaznila ga je sa 90 evra. Međutim, primetila sam da je u izveštaju pogrešno upisan registarski broj. Obratila sam se sekretarici, ali je tada u hodnik izašla i sudija i povišenim tonom nam rekla: "Šta vi još tražite ovde, pravite gužvu, šta hoćete više". Pitala sam je gde mogu da dam prigovor. Počela je da viče, rekla mi je: "Marš napolje". Ćerka je najljubaznije potom prišla i pitala je šta da radimo, ali ona nas je isterivala i uhvatila Saru za ruku. Nastao je haos.

Vikala je: "Ovo je napad, hapsite". Unezvereni policajac je odgurnuo i mene, ali nisam pridala značaj tome, a možda je trebalo - priseća se Olivera, koja ne može da veruje da je njena nevina i bolesna ćerka u pritvoru sa najgorim kriminalcima, iako ništa nije skrivila.

- Ne daj Bože ni jednoj majci da doživi ovo, da joj na pravdi Boga uhapse dete. Moja Sara se prvi put suočava sa ovakvom situacijom, ni prekršaj u životu nije imala.

Expand player
Pogledajte više