Veljko Belivuk
Tanjug, Rade Prelić
Velja Nevolja

Tanjug

Velja Nevolja, Foto: Tanjug

Veljko Belivuk (36), zvani Velja Nevolja, koji je osumnjičen da je učestvovao u ubistvima, otmicama i mučenju ljudi, tokom boravka u Crnoj Gori sastao se sa službenicima jedne moćne strane tajne službe nudeći saradnju. On je navodno hteo da im ponudi svoju pomoć u rušenju vlasti u Srbiji, ali su ti pregovori propali zbog toga što stranci nisu imali poverenja u njega.

Međutim, nakon toga, uz pomoć kavačkog klana i pojedinih struktura u Crnoj Gori koje su mu bliske, dogovoreno je da se u srpskoj prestonici izazove haos, za koji je pripremljen snajper koji je policija zaplenila tokom pretresa prostorija na stadionu Partizana, koje je koristila Belivukova ekipa.

Kako saznajemo, Belivuk je u Crnu Goru otišao posle urgencije i dogovora sa bivšim visokim funkcionerom MUP-a, koji mu je obezbedio kontakt sa jednom od najjačih stranih službi.

- Taj funkcioner je uz pomoć svojih veza ugovorio Belivuku sastanak u ambasadi te zemlje. On mu je u saradnji s pojedinim ljudima iz crnogorske službe obezbedio zaštitu, a ujedno je i bio gost kod vođe kavačkog klana Radoja Zvicera. Nudio se za svedoka u raznim predmetima, ali im nije predao nijedan dokaz, a sve je ličilo na scenario za film, pa su operativci te službe shvatili da je u pitanju politička igra i prazna priča koju neko uporno plasira. Takođe, prozreli su i da je cilj Belivukove ekipe da izazove haos i anarhiju u Srbiji, iz prostog razloga jer se oko njega sužavao krug, pa su mu kulturno rekli da će razmotriti njegov predlog - otkriva naš dobro obavešteni izvor.

Anarhija i državni udar

- Cilj napada i likvidacije Vučića bio je da se izazove anarhija i eventualno državni udar, te da kriminalci uz pomoć svojih bitnih karika zavladaju Srbijom i izbegnu hapšenja i odgovornost za svoje postupke. Sumnja se da je strani faktor potpomognut uhapšenom ekipom računao na nezadovoljstvo naroda i da će imati podršku da promeni zamajac i da tako izbegnu hapšenje, a sebe predstave kao junake - rekao je naš izvor.

Prema njegovim rečima, kada je sa svojim mentorima shvatio da im je plan propao, Belivuk je prešao na rezervni scenario.

- Prema do sada prikupljenim operativnim podacima, izrežiran je pokušaj njegove likvidacije kako bi se skrenula pažnja policije i ostalih službi, a za to vreme je Dejan Ilić, koji je u međuvremenu uhapšen zbog ubistva Aleksandra Šarca u tržnom centru „Ušće“ u Beogradu, trebalo u Budvi da likvidira Marka Ljubišu Kana, koji je označen kao navodni pripadnik škaljarskog klana. Ujedno je pao i dogovor s otpadnicima iz crnogorske službe da se u Srbiji na meti nađe predsednik Vučić. On je trebalo da bude upucan na otkrivanju spomenika Stefanu Nemanji, a čak je navodno napravljen i rezervni plan da se nađe na nišanu za Sretenje. Međutim, naše službe su sve to razotkrile, pa su unapred preduzele mere i prve reagovale - tvrdi naš dobro obavešten izvor.

Aleksandar Vučić

TANJUG/ RADE PRELIC

Aleksandar Vučić, Foto: TANJUG/ RADE PRELIC

Veljko Belivuk (36), zvani Velja Nevolja, koji je osumnjičen da je učestvovao u ubistvima, otmicama i mučenju ljudi, tokom boravka u Crnoj Gori sastao se sa službenicima jedne moćne strane tajne službe nudeći saradnju.

On je navodno hteo da im ponudi svoju pomoć u rušenju vlasti u Srbiji, ali su ti pregovori propali zbog toga što stranci nisu imali poverenja u njega.

Zbog tih informacija je, kako otkriva naš izvor, podignut stepen bezbednosti predsednika, a ujedno su službe došle do dokaza koji su doveli do hapšenja Belivukove ekipe.

Nehotice su dokaze pružili i sami navijači. Naime, posle sahrane ubijenog Pančevca Timotija Stojanovića Džimija (24), policija je zaustavila i pretresla više od 60 navijača koji su bili na njegovoj sahrani. Tada je zaplenjeno oko 40 mobilnih telefona u kojima su pronađeni razni materijali i snimci, što je i ubrzalo hapšenje cele ekipe, zaključuje naš izvor.

BONUS VIDEO

Pročitajte još:

Komentari (15)

Tisa

11.02.2021 10:24

E pa sada je srusio samog sebe.

Jelena

11.02.2021 10:24

Cinjenica je da je u ovu pricu upetljano vise strana. Znaci mesali su se i pojedinci van granica nase zemlje. Nekome ocigledno smeta ovakva Srbija, uspesna, napredna i u usponu.

Mirna

11.02.2021 10:25

E pa nije u tome uspeo, sada je srbija njega srusila.

star

11.02.2021 10:28

Mnogi u Srbiji, a pogotovo kriminalne grupe i nazovi lideri opozicije bi da sruše Vučića sa vlasti u našoj zemlji, ali svi ti pokušaji vrlo brzo propadnu, na sreće naroda Srbije.

Kaća

11.02.2021 11:14

Milovi mafijaši, šta je tui čudno? Sad ćemo da vidimo kad opozicija krene da napada Vučića što je uhapsio Belivuka

Dejo

11.02.2021 11:20

Belivuku je mesto iza rešetaka treba da dobije najveću moguću kaznu za ono što je uradio.

Mijo

11.02.2021 11:22

Takvom monstrumu i kriminalcu je mesto iza rešetaka. Pozdravljam odluku hapšenje i smatram daje MUP odradio veliki deo posla kada je uhapsio ovog velikog kriminalca kakav je Belivuk.

Jana

11.02.2021 11:46

Pokušao, ali srećum uhvaćen na vreme i nije uspeo.

Ivancica

11.02.2021 11:48

Srbija zna svoje neprijatelje

Ivancica

11.02.2021 11:49

Ma on je pokušao, ali nije ništa uspeo

Baja

11.02.2021 13:29

Niko nema pravo da se ponaša bahato, i da narušava red i mir u našoj zemlji. Za svakog postoji kazna ,koja će ga stići pre ili kasnije.

Biljana

11.02.2021 13:39

Velja Nevolja je ocigledno bio umrezen, ali neko je bio pametniji pa napravio rupu u toj mrezi. I tako Velja sa svojim klanom, upade u ruke MUP-a.

Danka

11.02.2021 14:26

Strašno! Ovaj čovek treba da bude najstrože sankcionisan!

MarijaM

11.02.2021 16:54

Velja Nevolja nije uspeo da ostvari svoje planove i to je najbitnije.

Ana

11.02.2021 18:27

e to ste bas lepo rekli,pokusao pa se malo prevario.