Beba ispala u poljski WC?!
alo.rs
Danijela
Danijela, Foto: Alo.rs/ M. O.

Pukla joj je pupčana vrpca i dete je upalo, Danijela je pokušala da ga izvuče, ali nije uspela. Nije htela da ubije dete, nego se porodila iznad poljskog toaleta - Nenad B., Danijelin suprug

Dok je javnost još bila u šoku zbog vesti da je Danijela B. (27) iz Mokrina kod Kikinde u ponedeljak ujutru ubacila tek rođenog dečaka u poljski toalet gde se i porodila, u porodičnoj kući dan kasnije mogla se čuti potpuno druga verzija ove horor priče. Nenad B. (38), Danijelin suprug, tvrdi da nije znao da mu je žena trudna, kao i da bebu nije bacila u poljski toalet, nego da je tamo upala kad se porodila!

Danijela je dečaka rodila u poljskom toaletu u dvorištu porodične kuće, za šta se saznalo kada je porodilja sa novorođenčetom u ponedeljak dovezena sanitetskim kolima u kikindsku Opštu bolnicu. Tada je utvrđeno da beba ima vidne povrede glave i tela, a da je pupčana vrpca presečena. Dečak je hitno prebačen u Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, a majka je zadržana u kikindskoj bolnici.

Iako su prvi rezultati istrage pokazali da je novorođenče bačeno u poljski toalet, Danijelin suprug Nenad tvrdi suprotno i priča o navodnoj drami koja se dešavala u Ulici Nike Tešina.

- Tog jutra sam spavao, jer sam došao s posla iz treće smene, radim u Livnici. Oko 9.15 časova iz sna me je prenula vika i jaukanje. Supruga je vikala: „Upomoć!“ Tašta je uspaničeno upala u sobu i zajedno smo izašli da vidimo šta je u pitanju. Kod vrata poljskog toaleta sam čuo bebin plač. Odmah sam pozvao Hitnu pomoć i otrčao da pomognem supruzi. Bebu sam izvukao iz drvenog toaleta. Pukla joj je pupčana vrpca i dete je upalo, Danijela je pokušala da ga izvuče, ali nije uspela. Nije htela da ubije dete, nego se porodila iznad poljskog toaleta. Nije stigla da uđe u kuću, jer se sve izdešavalo u 15 minuta. Da nisam spavao, možda bi bilo sve u redu, na vreme bih pozvao Hitnu, jer nemam kola - tvrdi Nenad i dodaje da su lekari došli na vreme i odveli ženu i bebu.

- Za sada su svi dobro - kaže otac bebe kojoj će dati ime Jovan.

Nenad i Danijela su do pre dve godine živeli u Novom Sadu. Iako su roditelji još troje dece, dva dečaka od sedam i dve godine i četvorogodišnje devojčice, on tvrdi da nije znao da je Danijela trudna.

- Ona je krupna žena, nosila je dete visoko, ispod grudi. Jesmo sumnjali, međutim tvrdila je da je to poremećaj hormona i da se zimi svakako ugoji. Bilo je to iznenađenje za sve nas - kaže Nenad.

Ipak, tačnost navoda Danijelinog supruga utvrdiće Osnovno javno tužilaštvo u Kikindi koje vodi istragu o ovom slučaju. 

Drama i pre pet godina

Danijela se 2015. godine teretila za čedomorstvo u Novom Sadu gde su prema rečima njenog supruga Nenada živeli do pre dve godine. Ona je tada bila osumnjičena da je udavila svoje tek rođeno dete, zamotala ga je u krpe i stavila u veš-mašinu kako bi ga sakrila od ostalih članova porodice. Ukućane je lagala da nije trudna, već da se radi o hormonskom poremećaju, o čemu je „Alo!“ već izveštavao.

- U policiji je tvrdila da je dete ispalo iz nje kada je otišla u toalet i da je bilo mrtvo. Slučaj je otkriven kada joj je pozlilo i kada je primljena u bolnicu. Tada je pozvala muža i rekla mu da donese dete koje je zavila u krpe i stavila u veš-mašinu - rekao je tada izvor „Alo!“ blizak slučaju.

Istraga je tada pokayala da je Danijela rekla istinu, odnosno da se beba rodila mrtva.

Pročitajte još: