Požar u Nišu
Alo!/S.Ilić
Požar u Nišu

Alo!/S.Ilić

Zgrada u kojoj se dogodila tragedija, Foto: Alo!/S.Ilić

Po svemu sudeći starica je žrtva nesrećnog slučaja i stradala je u požaru koji je iznenada izbio dok je bila sama u stanu.

Pročitajte još:

 

Požar je izbio na drugom spratu u stanu čiji su prozori prema Bulevaru Zorana Đinđića pa su plameni jezici bili vidljivi i sa ulice, ali je vatrogasce alarmirala komšinica i pozvala Hitnu pomoć znajući da je u stanu sama baka.

Ekipa Hitne pomoći stigla je za tri minuta, ali zbog vatre lekar nije mogao da se probije pa je ušao za vatrogascima. Kada se ekipa Hitne pomoći probila do kreveta na kome je bila nesrećna baka, lekar je mogao samo da konstantuje smrt. Telo nesrećne žene već je bilo ugljenisano.

Požar u Nišu

Alo!/S.Ilić

Iznose telo starice, Foto: Alo!/S.Ilić

- Verujem da je požar iniciran sa električnog dušeka na kome je baka spavala. Verovatno je zbog nečega došlo do kratkog spoja. Ona se teško kretala, bila je bolesna i jako iscpljena - kaže Nenad N.

 

 

Prijatelj pordice koji je došao neposredno po izbijanju požara je trebalo da pomaže baki kao prijatelj pordice dok su njene ćerke na poslu.

Požar u Nišu

Alo!/S.Ilić

Nenad N., Foto: Alo!/S.Ilić

Inače do dolaska vatrogasaca vatra se brzo širila i umalo zahvatila stanove na prvom i trećem spratu, ali se srećom sve završilo bez ozbiljnih posledica.