Vranje
V. Pešić
Vranje

V. Pešić

Vranje, Foto: V. Pešić

Uhvaćeni lopov objasniće zameniku tužioca kako je 16.oktobra uveče obio ormare u jednoj od prostorija za presvlačenje medicinskog osoblja Zdravstvenog centra i ukrao novac i obuću. Kada je lopovu naruke stavila "lisice", policijska patrola pronašla je i vlasnicima vratila novac i obuću.

Teror kradljivaca u vranjskom kraju naročito je izražen u poslednje tri godine,kada su domaćini u okolnim selima ostali bez prasića,suvog mesa,teladi,alata,kućnih aparata.Pljkačkaške bande u Vranju specijalizovale su se za krađu akumulatora: ojadili su vlasnike za više od 1.500 komada.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon kradje 11 prasića u Pavlovcu,70 kilograma dimljenog mesa u Tibuždu,devet utovljenih ćurana u Aleksandrovcu,dva teleta u Zlatokopu,bika u Babinoj Poljani,krave u Bareliću,osam ovaca u Kupinincu i 15 koza u Trebešinju seljani u vranjskom kraju ponovo organizuju noćne straže kako bi se odbranili od lopova.

Vranje

V. Pešić

Vranje, Foto: V. Pešić

Nikako mi nije jasno kako su lopovi iz moje farme noću odneli 11 prasića.Dobro osvetljeni svinjac je pored puta,u dvorištu je bilo šest pasa. Nije bilo tragova krvi. Svako prase u proseku je bilo teško od 21 do 23 kilograma. Oštećen sam za preko 500 evra - priča Slađan Jovanović iz Pavlovca.

Koliko su lopovi bahati, svedoči i činjenica da se jedan od njih potpisao na frižideru domaćina u Moštanici čiju je vikendicu orobio. Na meti kradljivaca su rakija, vino, kazani za pečenje rakije.

- Nabavio sam nove katance I ojačao vrata u šupi i podrumu.Povremeno u sitne sate sa sinom Goranom dežuram da mi lopovi ne ugradu kazan i rakiju - kaže Čedomir Ristić iz Vranja.

Noćne straže organizuju se i u naseljima Češalj i Ledena stena,gde su se lopovi okomili na akumulatore.Kradljivci nisu gadljivi ni na alate, poljoprivredne mašine, kućne aparate.

Komentari (1)

Jovan

17.10.2018 13:37

Kakav nepismeni i nadmeni olos.