Hapšenje, policija
Alo.rs/ Vladimir Markovic
Hapšenje, policija

Alo.rs/ Vladimir Markovic

Hapšenje, policija, Foto: Alo.rs/ Vladimir Markovic

Dejan Zlatković (52), doskorašnji komandir policijske stanice Trgovište, osuđen je na šest meseci zatvora, sa rokom provere od dve godine, jer je drvoseču osumnjičenog za krađu više kubnih metara drva spasao zatvora! Ista kazna je izrečena i njegovom saradniku Draganu N. (34) zbog toga što je po šefovoj naredbi pustio šumara iz pritvora! Obojica su posle izricanja presude dobili otkaz.

Kako saznajemo, policajci iz Trgovišta su prijavili svog šefa da ne postupa po zakonu i pravilima službe. Prikupili su dokaze i prosledili ih službi unutrašnje kontrole MUP-a, na osnovu kojih je utvrđeno da je Zlatković zaštitio drvoseču neposredno posle privođenja u stanicu.

- Zlatković je 2. februara 2015. usmeno naredio svom zameniku da ne upisuje u službene knjige da je patrola zaustavila drvoseču osumnjičenog za šumsku krađu, kao i da ga odmah pusti iz pritvora! Zamenik je osuđen zato što je pustio drvoseču po naredbi šefa! - kaže naš sagovornik, koji je imao uvid u dokumentaciju Policijske uprave Vranje.

On kaže da su policajci iz Trgovišta više puta prijavljivali šefa zbog mobinga i kršenja zakona.

- Na bahato ponašanje šefa policijske stanice ukazivali su i članovi Sindikata srpske policije. On je pre incidenta sa drvosečom nekoliko puta kažnjen umanjenjem plate. U ovom slučaju je bilo teško okončati istragu jer su se ljudi plašili da će dobiti otkaz ako svedoče protiv šefa. Ipak, na kraju smo uspeli da skupimo sve dokaze, a služba unutrašnje kontrole je obavila svoj posao i potvrdila da u MUP -u nema zaštićenih - kaže aktivista Sindikata srpske policije. 

Ranitović: Ko se ogreši o zakon, treba da odgovara!

Lazar Ranitović, predsednik Sindikata srpske policije, kaže da se bore za poštovanje zakona i prava radnika.

- Treba da odgovaraju svi za koje ima dokaza da su se ogrešili o zakon. Ne sme biti nedodirljivih i to se jasno vidi u slučaju iz Trgovišta. I dalje ćemo se, uz pomoć MUP-a, boriti za poštovanje zakona. Parola našeg sindikata je: „Neka bude zakon, neka bude surov, neka bude jednak za sve!“ - kaže Ranitović.

Tagovi