Alen Marković (26)
privatna arhiva
Alen Marković (26)

privatna arhiva

Alen Marković (26), Foto: privatna arhiva

 

Alen Marković (29) iz boljevačkog sela Sumrakovac, koji je sa više udaraca sekirom ubio svoju babu po ocu Ljubicu (85) i dedu Milana (91), odlukom Apelacionog suda osuđen je na 20 godina robije. 

- Alen, koji boluje od epilepsije, kobnog dana je sedeo ispred seoske kafane, gde je popio nekoliko piva. Pripit je otišao kod babe i dede i tražio im 10.000 dinara. Kazao im je da zna da imaju novac, jer su nekoliko dana ranije primili penzije. Deda i baba su odbili da mu daju pare, nakon čega je on istrčao u dvorište i vratio se u kuću sa sekirom. Zapretio je da će ih ubiti ako ga ne poslušaju. Međutim, starci su tvrdili da nemaju novac, nakon čega je njihov unuk pobesneo - ispričao nam je tada izvor blizak istrazi.

- Udario je najpre Ljubicu, koja se stropoštala na pod. Milan je počeo da zapomaže, a to je čuo jedan komšija, koji je odmah pozvao policiju, koja je brzo stigla u Sumrakovac. Uleteli su u kuću i zatekli stravičan prizor. Alen je bio sav krvav, sa sekirom u ruci. Stajao je iznad svog dede, koji je još davao znake života. Nije pružao otpor prilikom hapšenja - navodi naš izvor.

Milan je odmah prevezen u bolnicu, gde je, uprkos intervenciji lekara, podlegao povredama. Ljubica je, kako se ispostavilo, bila mrtva posle prvog udarca sekirom.