Milica J.
PrintscreenFacebook
Milica J.

PrintscreenFacebook

Milica J., Foto: PrintscreenFacebook

Telo nesrećne žene u ekonomskom delu imanja porodice Jakovljević, prva je primetila njena svekrva i odmah obavestila sina.

- Majci se učinilo da je videla nešto u šumici na imanju. Nismo odmah posumnjali. Kada sam prišao, prepoznao sam je po belim papučama - svedoči Miličin suprug Jovan.

Nakon dolaska policije, kojoj je šest dana ranije prijavljen nestanak, tragedija je dobila neočekivani tok. Sumnju policije je izazvala činjenica da su Milicu tražili danima svuda - po napuštenim kućama, livadama i voćnjacima, čak i drugim selima i gradu, a da je zapravo, sve vreme bila stotinak metara od kuće.

Taj deo imanja je nepregledan, na nižem je terenu, kao omanja šuma, puna rastinja. Stalno smo bili u blizini, ali do tog jutra nismo niti šta videli, niti posumnjali - kaže, za "Novosti", suprug Jovan.

On je potvrdio da je išao i na poligraf kako bi se odagnala sumnja da ima veze sa smrću supruge.

Kako Novosti saznaju u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, posle kraće istrage, utvrđeno je da je reč o samoubistvu.

- Obdukcijom je potvrđeno da smrt nije bila nasilna, odnosno da je reč o samoubistvu - kažu u ovom tužilaštvu.

Milica J.

PrintscreenFacebook

Milica J., Foto: PrintscreenFacebook

Veruje se da se Milica ubila istog jutra kada je i nestala. Veče uoči nestanka, legla je da spava sa trogodišnjim sinom, a suprug je radio treću smenu. Kada su se njegovi roditelji, sa kojima žive, ujutru probudili, trogodišnjak je spavao sam, a nje nije bilo u krevetu.

Tokom potrage, "Novostima" je u MUP rečeno da je, najverovatnije, Milica napustila supruga, i da ne želi da mu se javi. Međutim, Jovan je od početka strahovao od najgoreg. Prema njegovim rečima, Milica je imala psihičkih problema, čak je početkom godine kratko lečena u psihijatrijskoj bolnici u Kovinu, nakon što je pokušala samoubistvo skočivši sa nadvožnjaka na putu Osipaonica - Skobalj.

Milica je sahranjena na seoskom groblju u Osipoanici, u porodičnoj grobnici Jakovljevića.

Suprug svedoči da nije nađen Miličin mobilni telefon, niti oproštajna poruka. Jutra kada je nestala, oko pet časova, Jovanu koji je bio na poslu, poslala je poruku od samo dve reči - "Zbogom bebi". To je poslednji put da se oglasila.

- Borio sam se za nas, za nju. Čak sam i od roditelja odlazio. Mnogi su rekli da nije za mene, ali ja sam je voleo. Sada sam ostao sam sa dvojicom sinova. Suze same idu, ne mogu da se pomirim sa njenom odlukom da oduzme sebi život - očajan je Jovan.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Zoran

13.08.2020 12:12

Na poligraf svekra i svekrvu i sve ca vam biti jasno.