Groblje Orlovača
Alo.rs/V.Đ.
Groblje Orlovača

Alo.rs/V.Đ.

Jova D. (46) i njegov brat Žarko (44) napadnuti su prekujuče, na zadušnice, u selu Jablanica kod Kruševca na lokalnom groblju koje održavaju, kad su se navodno sukobili sa sakupljačima sekundarnih sirovina S. V. (27) i S. V. (13). Incident na seoskom groblju desio se u subotu oko 12.10 časova.

- Jova i Žarko su kao i svakog dana održavali groblje, a u jednom momentu su primetili sakupljače sirovina iz drugog mesta.

Rekli su im da su zadušnice i da pokupe sve što su do tog trenutka našli i idu, jer su oni odgovorni za groblje i održavaju ga - pričaju meštani Jablanice:

Tamo su mu konstatovane teške povrede, pa je s hematomom na mozgu prebačen u KC Niš - dodaju meštani i navode da je u tom momentu na groblju bilo mnogo ljudi. Kako kažu, iznenađeni su incidentom jer braću Jovu i Žarka svi u selu vole i poštuju.

- Oni su preuzeli na sebe da čiste groblje i otkad to rade, nema problema. Vrlo su pedantni, vode računa, kod nas na groblju nikad nema korova, a kad padne sneg, sve je savršeno očišćeno - kažu sagovornici:

- Svako ko dođe u selo iznenadi se kad vidi groblje, s obzirom na to da je reč o vrlo malom naselju, koje čak nema ni prodavnicu.

PROČITAJTE JOŠ: