Farid Jašari
Printscreen
Farid Jašari

Printscreen

Farid Jašari, Foto: Printscreen

Viši sud u Beogradu je u utorak doneo i javno objavio presudu kojom je okrivljenog Jašari Ferdija oglasio krivim zbog izvršenja krivičnog dela teška telesna povreda i osudio na kaznu zatvora u trajanju od 14 godina. On je bio optužen da je u novembru 2018. godine ubio svoju petomesečnu bebu udarajući je po glavi i telu.

U ovu kaznu mu se uračunava vreme provedeno u pritvoru, kako se navodi u saopštenju.

Prema okrivljenom podužen je pritvor koji može trajati do upućivanja u ustanovu za izdržavanje kazne, ali najduže dok ne istekne vreme trajanja kazne izrečene u prvostepenoj presudi.

Prilikom objavljivanja presude, sudija je ukratko saopštio razloge donošenja navedene odluke, a protiv presude stranke i branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ:

On je, kako se sumnjalo, pod dejstvom alkohola i marihuane udarao svoju ćerkicu jer je plakala.

U toku noći majka je odnela bebu u KBC Zemun, ali zbog težine povreda beba je preminula nekoliko sati kasnije.

- Jesam kriv. Ali nisam ubica, nisam hteo to namerno da uradim. Kajem se. Hteo sam da je smirim. Nisam hteo da je udarim pesnicom. Nisam imao kontrolu zbog droge. Udario sam je po butini i dva puta pesnicom iza glave - ispričao je ranije Jašari pred većem Višeg suda u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Luka

31.07.2020 20:35

Staklorezac osudjen na 30g.robije,a ovaj monstrum za ubistvo bebe samo 14g. ???? Kakvo nam je to nepravedno pravosudje???? Zar je beba bila manje vredna od ubijenog pekara ??? Pravosudje nam je katastrofalno !!