Kurtiju rak uništio jetru i pluća
youtube
Kurtiju rak uništio jetru i pluća

youtube

Kurtiju rak uništio jetru i pluća, Foto: youtube

Momenat kada se taj kosovski Albanac penje uz zidove crkve, lomi krst, baca ga među razjarenu masu, koja skandira „OVK“, kao i suze, očaj i beznađe sveštenika i monaha koji sve to bespomoćno posmatraju stojeći ispred crkve, što je zabeleženo okom kamere, duboko se urezalo u um i sećanje svih onih koji su toj strahoti prisustvovali...

 

Taj događaj postao je svojevrsni simbol svih užasa koje je doneo martovski pogrom. Kurti je preminuo prošle godine u bolnici u Prištini. O tome su javnost pre nekoliko dana izvestili mnogi proalbanski mediji, koji su ga okarakterisali kao velikog junaka.

U martovskom pogromu uništene srpske crkve

profimedia

U martovskom pogromu uništene srpske crkve, Foto: profimedia

Vest o njegovoj strašnoj smrti juče je odjeknula Srbijom, a starešina Crkve Svetog Marka, protojerej stavrofor Trajan Kojić, koji je do devedesetih živeo i služio na Kosovu, na pitanje da li je Albanca stigla božja kazna, za „Alo!“, kako su mnogi juče komentarisali, odgovara indirektno:

- Citirao bih Njegoša, koji je rekao: „Ko će, sinko, božju volju znati, ko li božja prozreti čudesa?“. Ne možemo mi znati da li je ovo za njega kazna ili nagrada, mi ne znamo šta je Bog hteo ovim da poruči, ali ovde bi se mogla upotrebiti i ona stara narodna poslovica: „Čini dobro, ne boj se, čini zlo, nadaj mu se“. Ne mogu ja da sudim, ali gest tog čoveka i ono bacanje krsta zasigurno je ostalo urezano u sećanje svih nas, pogotovo onih koji su u tom momentu bili u Prištini i bili direktni svedoci tog događaja - kaže prota Trajan.

Paroh Velja

facebook

Paroh Velja, Foto: facebook

Paroh orahovački Velja Stojković, koji služi u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice, ne sumnja u to da je Albanca stigla božja kazna.
- Čuo sam da je umro u najvećim mogućim mukama, da je mnogo patio. Znam i da mu je sestra teško bolesna. Bog nije dopustio da sve ono što je radio prođe nekažnjeno. Osim samog sramnog čina lomljenja i bacanja krsta sa svetog objekta, on je bio inicijator mnogih zlodela koje su Albanci radili tih godina. Ruka božja je uradila da završi ovako, da ovo bude opomena, da se sa svetinjam niko ne može igrati, da ih niko ne može tek tako skrnaviti. Ovo je opomena koje će se dobro setiti i svi Albanci kojima nekad nešto slično padne na pamet - kaže paroh Velja.

Čitava porodica na mukama

Žitelji Kosova, koji su Kurtija poznavali, potvrđuju da je umro u strašnim mukama trpeći nesnosne bolove, a neki od njih tvrde da je i njegova rođena sestra teško bolesna i da se najstrašnije muči, kao i njihovi roditelji, koji sve to preživljavaju zajedno s njom.

Komentari (17)

Sara

02.03.2016 06:47

E TO KOPILE DROGIRANO

kostadin

02.03.2016 07:03

Sveti Ilija kopljem probada životinje i nevernike. Ali nije strašno što ga je svetac surovo kaznio već što je navukao nesreću i prokletstvo na sebe i svoje sunarodnike.

Dragomir

02.03.2016 07:03

Албанац?Погледајте му породично стабло?Гарант је српскога рода!Хашим Тачи је србин из фамилије Даниловић.Његов прадеда Радослав Даниловић је био православни свештеник који је у ислам прешао из користи?Добио је име Јусуф.Одмах је оженио још једну жену која је умрла на порођају.Са првом женом попадијом имао је четири сина од којих је један деда Тачија.Све то има записано у архиви Хиландара и у турској архиви историје у Анкари.Радослав или Јусуф никада није био значајнији старешина.Умро је 1929.

AZEME-TI-LI-SI

02.03.2016 13:26

@Dragomir - "DRAGOMIRE" STO SE NE POTPISES PRAVIM IMENOM?KADA PROMENIS VERU NISI VISE SRBIN..KADA IZDAS BOGA PA SE KLANJAS SATANI NEMA VISIE SRBINA..NE ZAJEBAVAJ OVDE LJUDE. KAO BOT NATASE KANDIQI UUBACUEJS SRBIMA CRVA DA SE SAZALE NAD ZLOM..U PAKAO SKOTOVI

Dron

02.03.2016 07:41

Držao se za radioaktivni gromobran zato je i oboleo, bog je kaznio šipca.

поклон

02.03.2016 08:19

па нек се захвале онима који су има џабе дали квази државу зачињену осиромашеним уранијумом.

Zic

02.03.2016 09:42

Valjda nije ni prvi ni poslednji ,Bice toga jos GOSPOD BOG je sve Vidijo pa polako ispostavlja racune.

Uzas od naslova

02.03.2016 14:16

Ovaj naslov a I sustina teksta o "Bozjoj pravdi" Je uzasna uvreda za sve kojima je neko preminio ili oboleo od posledica kancera. Covek Ili necovek koji ne zasluzije da mu ime ovde napisem I koji Je umro u mukama kaznjen Je od svog tvorca Ko God to bio nedostatkom inteligencije I porodicom u kojoj Nije bilo nikoga da ga nauci humanosti, ljubavi, empatiji, postovanju drugih ljudi na ovoj planeti. Naravno zao mi Je da nikada Nije kaznjen od strane pravnih institucija za zla koja Je pocinio,

Djakon

02.03.2016 15:16

@Uzas od naslova - Za nekog se zna zašto je preminuo u velikim mukama a za nekog ne. Smrt, sa razlogom ili bez, na kraju nema milosti ni prema kome.

Jovica Nedeljković

02.03.2016 16:33

Kada sam video na televiziji šta je uradio znao sam da će ga stići božja kazna samo nisam znao kakva.I njega je Bog stvorio ali samo kao primer čovečanstvu da vide da takvi ne bi trebalo da se radjaju !

sluga Boziji

02.03.2016 17:37

Bog je ljubav! On ne kažnjava, niti mrzi! Čovek je prosto umro jer je bio teško bolestan, što više ima veze za osiromašenim uranijom kojim je bombardovano Kosovo tokom '99. Ako li Bog kažnjava grešnike na ovaj način, onda bismo svi trebali biti sravljeni sa zemljom još danas. Milost je Bozija velika, i nema mrznje u njegovim delima!

mirko

02.03.2016 18:36

@sluga Boziji - Bravo! Svaka cast na razmisljanu

milosevic milomir

02.03.2016 19:07

@sluga Boziji - Bog ne mrzi...ali

normalan čovek

02.03.2016 22:39

@sluga Boziji - a da to objasniš onima što su bili na žurci u Sodomi i Gomori kada je Gospod Bog objavio fajront

Ivana

03.03.2016 00:06

Sta je ocekivao posle skrnavljenja svetinje... On bi i dzamiju ovako,on je otpadnik i od svoje vere bio.