Goran Vesić
Alo.rs
Goran Vesić

Alo.rs

Goran Vesić, Foto: Alo.rs

 

 U koloni koja se kretala od Terazija do Palate Albanija bili su predstavnici Grada, Ministarstva odbrane, SUBNOR-a i brojni građani.

Pročitajte još:

 

Zamenik gradonačelnika podsetio je na obnavljanje obeležavanja oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu od 2014. godine, navodeći da je odlukom Skupštine grada Beograda ove godine ozvaničena manifestacija „Dani pobede”, kojom su objedinjeni datumi oslobođenja glavnog grada u dva svetska rata.

Goran Vesić

Alo.rs

Goran Vesić, Foto: Alo.rs

 


– Podsećamo se događaja iz naše istorije jer sećanjem na one koji su dali živote, sebi ukazujemo na to koliko je važna sloboda i koliko treba da je čuvamo. Posebnost obeležavanja „Dana slobode” jeste to što je u školama jedan čas posvećen važnim datumima naše istorije, 20. oktobru i 1. novembru, kako bi deca naučila šta se sve dešavalo u prošlosti i kakve smo sve žrtve dali da bismo danas bili slobodni – naveo je Vesić.

Vučić tražio od voditeljke da kaže istinu - Đubre izdajničko, slobodno recite!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje u Jutarnjem programu Prve televizije gde će odgovarati na pitanja u vezi sa aktuelnim temama. 11.10 Predsednik je dodao da će uskoro biti iznet nacionalni investicioni plan od 10 milijardi evra. - Kada uložite ogroman trud i rad i još ne smete da pričate o tome, ljudi to vide - istakao je predsednik Srbije.

 


Tokom defilea sa vojnog kamiona puštena je radio drama „Slobodni Beograd” po tekstu Milovana Vitezovića. U ime Grada Beograda, događaju su, između ostalih, prisustvovali zamenica predsednika Skupštine grada Beograda Andrea Radulović, pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, glavni urbanista Marko Stojčić i član Gradskog veća Fadilj Eminović.

BONUS VIDEO: Prepad na teroriste - vežbe na aerodromu u Batajnici