Tomislav Momirović
Printscreen
Tomislav Momirović

Printscreen

Tomislav Momirović, Foto: Printscreen

Biznismen i generalni direktor hotela "Mona", Tomislav Momirović, imenovan je danas za novog ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Nakon završene sednice Predsedništva Srpske napredne stranke, građanima su se obratili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i mandatar za sastav nove Vlade Republike Srbije Ana Brnabić.

Brnabić je rekla da će novi ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture biti Tomislav Momirović, generalni direktor biznis imperije i hotela "Mona".

Poznat je, zajedno sa svojim bratom koji vodi modni deo "Mona" kompanije, kao bogati naslednik i uticajni biznismen.

Tomislav i njegov brat Uroš Momirović, nasledili su kompaniju "Mona" od roditelja, koji su prilikom prosleđivanja biznisa sinovima, sve podelili na "ravne časti", pa tako Tomislav rukovodi hotelijerskim delom posla, a Uroš modnim.

Pročitajte još:

Tomislav Momirović rođen 17.10.1983. godine u Beogradu. Diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Od 2007. godine zaposlen u preduzeću Mona d.o.o. na mestu savetnika.

Ubrzani razvoj hotelske delatnosti počinje 2011. godine, izdvajanjem kompanije Mona Hotel Management d.o.o. Od osnivanja nove kompanije obavlja funkciju generalnog direktora firme Mona Hotel Management pod čijom upravom su tri hotela (hotel Zlatibor Mona na Zlatiboru, hotel Javor u Kušićima, hotel Argo u Beogradu) i jedan rezidencijalni objekat Vila Bella u Budvi.

Aktivni učesnik u poslovnom udruženju HORES, gde se od 2013. godine nalazi na poziciji predsednika skupštine HORES (Udruženje hotelijera i restoratera — Poslovno udruženje hotelsko ugostiteljske privrede), a od 2009. do 2013. obavljao je funkciju predsednik UO HORES.

Od 2016. godine stupa na poziciju predsednika kompanije Mona Hotel Management d.o.o. Nakon samo godinu dana započeta je izgradnja novog hotela na Dorćolu (Mona Plaza) čime je realizovana najveća investicija u istoriji kompanije.

RATOVAO SA DRŽAVOM OKO MINIMALCA

Nakon što je Vlada prelomila i donela odluku o povećanju minimalne cene rada, Tomislav Momirović, predsednik UO Mona Hotel Management, oštro se pobunio.

Povod da se "obračuna" sa radnicima, njihovim zaradama i navikama, mu je bila odluka Vlade da poveća minimalnu cenu rada sa 27.000 na 30.022 dinara ocenivši prvo da je "povećanje realno i izbalansirano u ovim političkim uslovim, ali i da će povećanje minimalca dovesti do otpuštanja i povećanja sive ekonomije u siromašnim delovima zemlje, kao i da se to neće osetiti u Beogradu, Novom Sadu, Nišu…".

Pročitajte još: