Bitkoin
Shuterstoock/Egoreichenkov Evgen
Bitkoin

Shuterstoock/Egoreichenkov Evgen

Bitkoin, Foto: Shuterstoock/Egoreichenkov Evgen

Cene bitkoina porasle su u petak za četiri odsto na iznad 18.700 američkih dolara - što je približilo najvišem nivou od nešto manje od 20.000 američkih dolara iz decembra 2017. godine - nakon što je glavni direktor kompanije za investicije BlackRock-a (BLK), Rik Rider rekao u intervjuu za CNBC da je bitkoin "ovde da ostane".

- Da li mislim da je to izdrživ mehanizam koji bi u velikoj meri mogao da zauzme mesto zlata? Da, znam, jer je mnogo funkcionalniji od prolaska zlatne poluge - rekao je Rider.

Potvrda kompanije BlackRock, koja upravlja imovinom od skoro osam biliona dolara, najnoviji je znak potvrde bitkoina iz glavnog finansijskog sveta, piše CNN.

Mnogi sistemu za naplatu prihvatili su ga kao održiv način plaćanja, a uticajni menadžeri hedž fondova Stenli Drakenmiler i Pol Tudor Džouns to su ocenili kao investiciju.

Investitori sve više vide bitkoin kao održivu alternativu papirnim valutama koje podržava država.

Pročitajte još:

Komentari (4)

bager

21.11.2020 18:35

Kripto valuta je obican zeton za igru koji prevaranti pokusavaju da ozvanice,njime ce pokupovati zlato i sve ostalo sto zaista ima materijalnu vrednost a posle nek se ostali slikaju,,i tako postanu gospodari sveta,,

He he

21.11.2020 19:14

Pa dajte Ĵešama zlato, oni će vama obećanje i maglu, pardon bitCoin...

Slavko

21.11.2020 19:44

Mislim da nije daleko dan kada će kriptovalute svuda početi da se koriste paralelno sa zvaničnim, dok će ih u nekim državama i potpuno zameniti. U poslednje vreme se i kod nas mnogo priča o 'otkupu bitcoina', što sigurno nije bez razloga. Kriptovalute postaju sve popularnije.

vladimir

22.11.2020 10:20

Postaviću jedno prosto pitanje. Da li bih voleo imati virtuelnu cifru na komjuteru ili zlatne poluge u džepu ? Naravno zlatne poluge. Prvo, budimo realni i jasni, fiat valute su jedna od prvih mahinacija virtuelne ekonomije. To je seme finansijskog raka. Virtuelna ekonomija je privlačna iz nekoliko razloga,ali je u praksi veoma loša. Kao odgovor na bolno stanje u realnom svetu, mase pokušavaju pobeći u virtueln svet. Zvuči uzbudljivo, ali nažalost ovde se nalaze uznemirujuće veze virtuelnog