Zaboravljena avalska oaza: Plac s kućom već za manje od 10.000 €, a udaljen je samo 25 km od Beograda

Trešnja ovog leta vrvi od ljudi: blizu je glavnog grada, ali imate utisak kao da ste otišli mnogo dalje

Drvo, šuma
Drvo, šuma, Foto: Alo!/E.S.

Pola sata do 50 minuta vožnje, zavisi iz kog dela Beograda krećete, i stižete do čuvene Trešnje kod Avale. Do ovog mesta se stiže avalskim putem ka Ralji. Vrvi od kuća na prodaju, posebno ove sezone.

Glavne prednosti su što je Trešnja blizu Beograda, pa tako ne morate mnogo unapred da planirate (produženi) vikend. Problem sa vikendicama koje su udaljene oko 100 km ili više, jeste što vam treba malo bolja organizacija vremena, a put je svakako naporniji za vozača.

Ako planirate da kupite vikendicu na Trešnji, u petak popodne se spakujete i odete tamo, a u ponedeljak možete pravo odatle na posao. Pomama za kućama u ovom delu Avale je porasla tokom pandemije, jer je sve više građana zainteresovano za život van grada, barem u nekom delu godine. Samim tim, skočile su i cene.

Ipak, na Trešnji i dalje možete da nađete plac za kućom za 10.000 do 12.000 evra, pa čak i sa posađenim voćkama negde. Kuće su uglavnom u dobrom stanju, a sve i da planirate da je rušite ili dorađujete - svakako vam se isplati. Prednost Trešnje je i što sa Banjice (Trošarine) gradskim trocifrenim autobusom (408) stižete do svoje kuće, kad god želite.

U tom naselju ima i mnogo velelepnih kuća, uređenih dvorišta, a Trešnja je posebno i zbog toga što ima i veštačko jezero, okruženo šumom. Tu ćete sresti ponekog kampera i dosta pecaroša. Bude i kupača, a ovo mesto je naročito popularno za 1. maj.

Isto tako, na Trešnji ćete pronaći veliku raznolikost u cenama nekretnina: trenutno je oglašena kuća na prodaju od više od 350 m2, za čak 300.000 evra. S druge strane, porodična kuća zidana 1975. sada se prodaje za svega 15.000 evra, a ima 100 kvadrata. Kako piše u oglasu, prikačena je trofazna struja, a za vodu postoji cisterna u kojoj se skuplja kišnica.

To jeste problem meštana Trešnje, u delu odakle kreće Sopot. Nisu priključeni na vodovod, pa tako moraju da se snalaze s kišnicom. Veliki broj kuća ima bunare. Što se tiče pijaće vode, preporuka je konzumirati flaširanu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi