Siniša Mali
Alo!/Marko Đoković
Siniša Mali

Alo!/Marko Đoković

Foto: Alo!/Marko Đoković

Agencija za osiguranje depozita (AOD) objavila je danas u dnevnim listovima Politika i Novosti, kao i na svojoj internet prezentaciji, oglas za ustupanje portfelja potraživanja uz nadoknadu osam banaka u stečaju, kao i potraživanja kojima AOD upravlja, u ime i za račun Republike Srbije u ukupnom iznosu od 1,82 milijardi evra.

Pročitajte još:

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali ocenio je da je drugi paket takozvanih loših plasmana ili problematičnih kredita (NPL), koji je danas oglašen, znak da uspešno rešavamo dugogodišnji problem banaka u stečaju.

„Suština je da na ovaj način oslobađamo imovinu koja je godinama bila zarobljena, koja će se vratiti u privredne tokove. Glavni motiv je da se resursi ponovo aktiviraju, a da se zahvaljujući tome povećava stopa rasta“, rekao je Mali.

U junu ove godine, naveo je ministar, prodato je 240 miliona evra prvog paketa problematičnih kredita, prvi put posle 18 godina.

Banka, penzioneri, isplata

Alo!/ Rajko Ristić

Foto: Alo!/ Rajko Ristić

„Ovo je jedini pravi način, ali i pokazatelj da smo jasni u nameri da želimo da rešavamo probleme koji su kočili našu privredu mnogo godina“, rekao je Mali i dodao da je prodaja spornih potraživanja definisana u programu koji imamo sa Međunarodnim monetarnim fondom.

Postupak ustupanja portfelja potraživanja će se sprovesti kroz dvofazni proces, i to kroz postupak podnošenja neobavezujućih ponuda i postupak podnošenja obavezujućih ponuda.

Javnim pozivom je predviđeno da zainteresovani investitori AOD podnesu izjavu o zainteresovanosti najkasnije do 8. novembra 2019. godine, a dužni su da neobavezujuće ponude podnesu najkasnije do 2. decembra 2019. godine.

Siniša Mali stao na put njegovim kombinacijama sa bankama. Tada je skovana zavera u koju je umešan i bivši guverner! Pravi cilj je rušenje finansijskog sistema Srbije!

AUTOR: Alo.rs/I.L. DATUM I VREME: 29.09.2019. 22:27 - 30.09.2019. 15:10 Pozadina dugogodišnjeg napada na ministra finansija! Hit tvit, Foto: Printscreen Gosti ovonedeljnog 'Hit Tvita' su Željko Mitrović, vlasnik Pink televzije, Čedomir Jovanović, lider LDP i Marko Uljarević, direktor IPSOS-a. MALI OBJAVIO DIPLOME, KARAPANDŽA SE OPET JAVIO Ovaj put nije više siguran u ono što je govorio!

Nakon procene pristilih neobavezujućih ponuda, AOD će obavestiti investitore koji su podneli neobavezujuću ponudu da li su ostvarili pravo za učestvovanje u fazi podnošenja obavezujućih ponuda.

U nastavku procesa predviđen je period u kom se zainteresovani investitori mogu detaljno upoznati sa portfeljom. Predviđeni rok za podnošenje obavezujućih ponuda je 15. april 2020. godine.

Bonus video

Siniša Mali o povećanju plata i penzija

 

Komentari (1)

Slavica

30.09.2019 18:12

Ponovo lepe vesti iz ministarstva finansija!